Connect with us

Aftenskolen

Snyder du dig selv i skat? Glem ikke disse fradrag

Tax

Guides

Snyder du dig selv i skat? Glem ikke disse fradrag

2018 står for døren, og det betyder atter engang, at du skal tjekke din årsopgørelse for 2017. Rigtig mange danskere glemmer hvert år en lang række fradrag, hvilket betyder, at man snyder selv i skat – og det er en rigtig dårlig ide! Vi giver dig i denne artikel en liste over de fem fradrag, som du skal huske at få med på din årsopgørelse, så du ikke snyder dig selv i skat.

Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange forskellige typer fradrag, og ikke mindst om man er berettiget til at gøre brug af dem. Derfor kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at læse videre og blive meget klogere på emnet.

1: Befordringsfradrag (kørselsfradrag)

Hvis din samlede kørsel fra dit hjem til dit arbejde overstiger 24 kilometer per dag, kan du gøre brug af kørselsfradrag. Du skal altid beregne fradraget ud fra de faktiske antal kørte kilometer; du skal derfor altid tjekke kilometerantallet, når du holder i din indkørsel, og når du igen kommer hjem efter at have været på arbejde. Du skal nemlig ikke bruge Krak som vejviser, da den korteste vej ikke altid er den hurtigste. Vær også opmærksom på, at Skat normalvis tager udgangspunkt i, at du har haft 216 arbejdsdage i løbet af året til beregning af dit kørselsfradrag. Det betyder altså, at hvis du har flere eller færre dage på arbejdet i 2017, skal du tage udgangspunkt i netop dette tal.

2: Pendlerfradrag

Hvis du krydser en betalingsbro på vej til arbejde, som eksempelvis Storebæltsbroen, kan du gøre brug af pendlerfradraget. Her har du mulighed for at trække en del af udgiften til broen fra, for hver tur du tager over denne. Det kan altså spare dig for en god portion penge årligt. Vær dog opmærksom på, at hvis din arbejdsgiver betaler broen, kan dette ikke trækkes fra.

3: Arbejdstøj

Normalvis kan man ikke få fradrag for udgifter til tøj, men hvis du skal købe særligt tøj til dit arbejde, eksempelvis en uniform, kan du gøre brug af fradraget. Det gælder dog ikke, hvis din arbejdsplads blot kræver, at du er pæn i tøjet. Bliv klogere på SKAT.dk, hvad arbejdstøj helt konkret omfatter, så du ved, om du kan trække dette fra.

4: Arbejdsværelse

I ganske særlige tilfælde kan du faktisk gøre brug af fradrag, hvis du har et arbejdsværelse i hjemmet. Det kræver dog blot, at værelset ikke længere kan bruges til almindelige opholdsrum. Det betyder, at hvis du eksempelvis har indrettet en tegnestue eller et laboratorium, kan du trække udgifterne fra. Værelset skal altså kun kunne bruges til arbejde og intet andet.

5: Faglitteratur

Du har faktisk mulighed for at trække udgifter til videnskabelige værker fra, såfremt de har været nødvendige for, at du i løbet af 2017 har kunnet varetage dit job. Derudover skal der være tale om faglitteratur, og du kan ikke trække udgifter til populærvidenskabelige værker fra.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top