Connect with us

Aftenskolen

Få en klimavenlig bolig med disse tips

Guides

Få en klimavenlig bolig med disse tips

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Aldrig før har vi talt så meget om klima og bæredygtige løsninger, og det er med god grund. For at komme klimaforandringerne til livs er vi nødt til at være et aktivt led i dette mål. Derfor handler det også om at være bevidst som forbruger og husejer, hvor du altid bør træffe de rette valg.

I denne artikel fortæller vi dig mere om, hvordan du kan gøre din bolig klimavenlig. Det gælder både for energiressourcer samt dine hverdagsrutiner, så du én gang for alle kan være med til at gøre en forskel. Læs med og bliv inspireret til en mere klimavenlig fremtid.

Opvarmning med en varmepumpe

Opvarmning af boligen kan ske på mange forskellige måder, men ikke alle er lige klimavenlige. Vil du gerne have en miljørigtig opvarmning af din bolig? Så bør du gå på jagt efter en varmepumpe. Med en miljørigtig varmepumpe, vil du kunne opvarme din bolig på en langt mere skånsom måde end ved eksempelvis fjernvarme eller fyringsolie.

Varmepumper er CO2-reducerende og kobles til dit eksisterende vand- og varmesystem. Det giver dig samtidig en varmeløsning, der sparer en masse strøm, og dermed er en billig løsning for dig. Du kan blandt andet finde et stort udvalg hos https://www.kinnan.dk/, der er en af de førende forhandlere af miljørigtige varmepumper.

Tænk over madlavningen

Selvom der skal mad på bordet hver dag, og vi ikke kan undgå at skulle handle ind, kan du gøre en stor forskel ved at handle på den rigtige måde. Først og fremmest bør du indføre kødfrie dage, hvis ikke I kan undvære kødet på middagsbordet hver dag. Ved blot at have to kødfrie dage om ugen, vil du kunne spare en masse CO2 og på den måde gøre en forskel.

Ligeledes gælder det om at gå efter de danske råvarer. Kommer dine råvarer fra eksempelvis Spanien, er de blevet transporteret langt med fly og rummer forskellige sprøjtemidler, der forlænger deres levetid. Det er altså ikke kun godt for klimaet, men også for dig. Tag altid din egen pose med i supermarkedet, idet plastikposerne er en af de helt store syndere i hverdagen.

Og så skal vi heller ikke glemme at mindske madspildet. Det kan derfor være en god idé at have en eller to dage om ugen, hvor du bruger alle resterne fra køleskabet, så du slipper for at smide noget ud.

Tænk over de små ting i hverdagen

Når det kommer til lys, tøjvask og meget andet, er det ofte nogle områder, hvor vi ikke tænker os helt om. Vi lader måske lyset brænde, selvom vi ikke er i rummet, og så vasker vi tøj, selvom maskinen ikke er fyldt. Ved at tænke lidt ekstra over småtingene, kan det blive til en stor forskel i sidste ende.

Det samme gælder for vandforbruget. Tager du kun halvt så lange bade, vil du spare en masse vand, og dermed også en masse energi. En bonus for dig er selvfølgelig, at det også kan ses på din vandregning i sidste nede, så du får flere penge til alt det, du gerne vil.

 

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top