Connect with us

Aftenskolen

Sådan øger du dine chancer for at finde et job

Ansøgning

Sådan øger du dine chancer for at finde et job

Er du på udkig efter et job? Der er ingen tvivl om, at det danske jobmarked godt kan være en smule uoverskueligt, eftersom man altid er i konkurrence med en masse andre dygtige kandidater. Det handler således om at gøre sig så attraktiv som overhovedet muligt, så man skiller sig ud i forhold til alle de andre jobsøgende. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du kan blive mere attraktiv på jobmarkedet, så du forhåbentligt vil få nemmere ved at blive ansat. 

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Få hjælp til at skrive den gode ansøgning

Er du jobsøgende, vil du med garanti have en helt masse fritid, og hvis du ønsker at blive mere attraktiv som jobsøgende, er det af afgørende betydning, at du formår at udnytte denne tid bedst muligt. Det kan du blandt andet gøre ved at øve dig i at skrive jobansøgninger, der beskriver dine kompetencer og din personlighed. Det er desuden muligt at få masser af rådgivning i forhold til at skrive den gode ansøgning ved forskellige kurser rundt omkring i landet.

Tag en efteruddannelse og forbedr dine kvalifikationer

Udover at skrive en god jobansøgning kan du også udnytte tiden ved at forbedre dine kvalifikationer. Man kan altid blive bedre, og det gælder, uanset hvilken erfaring man har på arbejdsmarkedet. Du kan for eksempel vælge at tage en efteruddannelse eller tillægsuddannelse, som der er rig mulighed for i dag. Det behøver således ikke at være en helt ny uddannelse, som du skal bruge adskillige år på at komme igennem, men i stedet skal du betragte det som en god mulighed for at gøre dig mere attraktiv på jobmarkedet. Er du for eksempel interesseret i sundhed og kost, kan du vælge at uddanne dig som fitnessinstruktør og dermed gøre dig egnet til at søge en lang række nye jobs.   

Gør opmærksom på dig selv online med en personlig hjemmeside

Du kan øge dine chancer markant for at finde et job ved at gøre mere opmærksom på dig selv, så virksomhederne er klar over, hvem du er, og hvilke kompetencer du har. Det kan du for eksempel gøre ved at lave dit helt eget personlige website. Det er særligt relevant for dig, der ønsker at arbejde inden for online markedsføring, da det giver dig mulighed for at vise, hvad du kan. Hjemmesiden kan du for eksempel betragte som et CV, men du kan også benytte den som din blog, hvor du skriver indlæg om emner, der kunne være relevante for en potentiel arbejdsgiver.

Tag ud at rejse og gør dit CV mere interessant

Der er ingen tvivl om, at såfremt du har erfaring i udlandet, vil du for mange virksomheder være mere attraktiv og dermed komme foran i køen. Har du derfor mulighed for eksempelvis at komme på praktik i udlandet, er det en rigtig god idé, da det giver masser af point på CV’et. Et udenlandsophold giver dig ikke blot erfaring inden for den enkelte virksomhed, men det er også med til at give livserfaring, og det giver dig desuden mulighed for at få en oplevelse for livet. Det handler således om at udnytte de muligheder, der er, når det gælder rejser til udlandet.

Uberettiget fyring

Du har i dag forskellige forhold, hvis du skulle blive udsat for uberettiget fyring erstatning. Læs mere her.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Ansøgning

Til Top