Connect with us

Aftenskolen

Håndværkerbranchen skriger på arbejdskraft

Ansøgning

Håndværkerbranchen skriger på arbejdskraft

En branche, der i det seneste stykke tid har haft mangel på arbejdskraft, er håndværkerbranchen. Også i fremtiden ser det ud til, at der kommer til at være mangel på hænder, som kan bygge og være praktiske. Er du derfor på udkig efter en branche, hvor du med stor sandsynlighed kan være til gavn og nytte både nu og i fremtiden, vil håndværkerbranchen uden tvivl være et godt bud.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Branchen er en anderledes én af slagsen, og har man hænderne skruet godt på, vil man virkelig kunne bruge sig selv i et job. Selvom arbejdsopgaverne er fysisk hårde, er det en tilfredsstillelse uden lige at afslutte et færdigt stykke arbejde, som man kan se foran sig til sidst. Derudover gør man sine kunder glade med de færdige resultater, og man får brugt sig selv i sit arbejde – hver eneste dag. Man sidder ikke stille på stolen, men får i stedet mulighed for at udnytte sine kompetencer fysisk.

Har du brug for beskæftigelse, vil håndværkerbranchen altså være et godt bud. Her kan du opkvalificere dig hurtigt, hvis du er motiveret og mødestabil.

Tømrer, elektriker, murer – mulighederne er mange

Er det netop dine hænder samt det at skabe resultater, du kan lide at arbejde med, er der mange muligheder inden for håndværkerbranchen. Af denne grund kan du specificere dig yderligere og dyrke dine interesser, uanset om de er mursten, tømmer eller el. Du kan nemlig både blive tømrer, elektriker, murer, maler, gulvlægger, snedker eller mekaniker.

Der er erhvervsskoler fordelt over hele landet, og dine uddannelsesmuligheder er derfor store uanset din bopæl. Rødovre, Randers, Viborg, Ishøj, Glostrup, Aars og København er alle byer, der udbyder en form for håndværkeruddannelse. Du kan sågar også rejse til Malmø og uddanne dig, hvis du har lyst til at opleve og lære uden for landets grænser.

Længderne på uddannelserne varierer fra 1,5 år og op til 4 år. Dette gør, at du selv vælger, hvor hurtigt uddannelsesforløbet skal gå, og dermed hvornår du ønsker at stå klar på arbejdsmarkedet igen. Tiden på uddannelserne er derfor overskuelige, og du er ikke bundet til skolebænken de næste 5 år.

Varierende arbejdsdag med resultater

Især det at skabe resultater er for mange tiltalende ved håndværkerjobbet. Når man har afsluttet sin arbejdsopgave, står man tilbage med et fysisk resultat. Dette er yderst givende, og har du derfor en passion for netop dette, vil håndværkerbranchen højst sandsynlig virke interessant for dig.

Uanset om man er til at arbejde alene eller i teams, vil der være håndværkerjobs af enhver art. Mange arbejdsopgaver kræver nemlig samarbejde med andre mennesker, men der findes også et utal af arbejdsopgaver, der løses alene. Disse varierende opgaver og løsningsformer er ligeledes tiltalende for mange, da der sjældent er to dage, som er ens.

Hvad end man ønsker at specialisere sig inden for kloakspuling, el, malerpensler, gulvbrædder eller mursten, vil man komme ud på et arbejdsmarked, der skriger efter arbejdskraft. Leder du derfor efter en branche, hvor du har stor mulighed for at komme i beskæftigelse, bør du uden tvivl undersøge håndværkerbranchen.

Find håndværker i Odder

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Ansøgning

Til Top