Connect with us

Aftenskolen

Korrekt monteret beton armering begrænser revnedannelse

Guides

Korrekt monteret beton armering begrænser revnedannelse

Stålarmeringsstænger og svejset armering forhindrer ikke revner. Beton armering er grundlæggende i dvale, indtil betonen revner. Efter revnedannelse bliver den aktiv og styrer revnebredder ved at begrænse revnedannelse.

Hvis plader placeres på underlag af høj kvalitet med ensartet støtte og består af lav krympningsbeton med samlinger korrekt installeret. er beton armering generelt unødvendig. Men det er ikke altid tilfældet at betonen er korrekt installeret. Mest sandsynligt vil der være få tilfældige eller ude af fælles revner. Hvis der opstår tilfældige revner, skal de forblive temmelig stramme på grund af den begrænsede fugeafstand og lave krympning af beton og derved begrænse fremtidige problemer med vedligeholdelse. 

Når plader placeres på problematiske underlag med risiko for ikke-ensartet understøtning eller består af moderat til høj krympning beton eller fugeafstand overstiger 15 fod, er armering nødvendig for at begrænse bredderne på revner, hvis de skulle opstå. 

Efterhånden som revner vokser, reduceres effektiviteten af ​​belastningsoverførsel gennem samlet sammenlåsning, og der kan forekomme forskellige lodrette bevægelser over revner eller “vippende” plader. Når dette sker, bliver revnekanter eksponeret, og kantafbrydning vil sandsynligvis forekomme, især hvis pladen udsættes for hjul trafik og især hårdt løftede truck. Når spaltning begynder, bliver revnebredder på overfladen bredere, og pladeforringelse langs revner øges betydeligt.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top