Connect with us

Aftenskolen

Tips til at finde et interessant kursus

Guides

Tips til at finde et interessant kursus

Vi lever i en tid, hvor det ofte kommer til at handle om forbedre sig, så du kan løse arbejdsopgaver mere effektivt. Der udbydes alverdens kurser til personer i erhvervslivet, som ønsker at oparbejde kvalifikationer. Et kursus kan være en ideel måde at til at klæde dig bedre på til at løse kommende opgaver på arbejdsmarkedet, og når du deltager på et kursus, vil du både få mulighed for at tænkte kreativt og innovativt samt skabe nye relationer og netværk, som ligeledes kan give dig en masse inputs.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Kurser findes i alle afskygninger, som hver især appellerer til en bestemt interesse og/eller et konkret formål. Du stiller formentligt krav til, hvad kurset indeholder, og hvordan det er arrangeret. Den branche, du er beskæftiget inden for, har også en betydning for, hvilke kurser, der kan være relevante for dig. I dette blogindlæg får du gode tips til, hvordan du søger efter et kursus, der vil fange din interesse.

Hvilke kvalifikationer vil du oparbejde?

Først og fremmest er det vigtigt, at du nøje overvejer, hvad du vil have ud af at deltage på et kursus. Hvilke kvalifikationer vil du gerne have, og hvad vil du blive bedre til? Når du skal tilmelde dig et arbejdsrelateret kursus, skal du desuden tænke over, om det er relevant for din arbejdssituation, og om kurset muligvis kan stille dig bedre. En af de største fordele ved at deltage på et kursus, der er fagrelateret, er, at du kommer du og taler med ligesindede, som du til dagligt ikke arbejder sammen med.

Det er ikke direkte knyttet til at opnå bestemte kvalifikationer, men vidensdeling og sparring med andre kan medføre, at du får nye idéer og inputs til, hvordan du kan udføre dit arbejde fremover. Derudover er det en oplagt mulighed til at udvide dit netværk. Måske er det en kommende samarbejdspartner eller kollega du møder på kurset?

Hvor kan du tage et kursus?

Der findes rigtig mange kurser på dag- og aftenskoler, og universiteter udbyder også forskellige kurser. Når du vil finde et relevant kursus, kan du med fordel starte med at undersøge, hvilke skoler og kursusinstitutioner der ligger tæt på dig. Det kræver blot en enkelt søgning på Google. Hvis kurset er noget, du deltager i om aftenen ved siden af dit fuldtidsarbejde, kan det være en god idé at vælge et sted, der ligger tæt på enten dit hjem eller arbejdsplads.

Ved valg af kursus skal du også være opmærksom på, at de forskellige skoler kan tilbyde kurser, hvor indholdet ligner hinanden. Her kan det være relevant at sammenligne antal mødegange, pris og tid på døgnet. Derudover vil du fra de fleste steder kunne få tilsendt en undervisningsplan eller bestille et katalog fra skolen, så du kan se, hvordan kurset er planlagt. Du kan søge efter evaluering af kurser på nettet, hvor du ligeledes vil kunne få et indblik i, hvordan undervisningen har forløbet. Nettet giver dig også gode muligheder for at læse om, hvad andre synes om det specifikke kursus.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top