Connect with us

Aftenskolen

Hvordan fremstiller du dig selv på nettet?

Social media linkdIn

Guides

Hvordan fremstiller du dig selv på nettet?

Inden du trykker send på din næste jobansøgning, kan det være en god idé at lave research på dit eget navn på det store internet. I og med at internettet og de sociale medier fylder mere og mere, er det også et oplagt sted for din kommende arbejdsgiver at søge information om dig. Det betyder, at du kan gøre klogt i at tjekke op på dit eget navn og se, hvad der kommer frem, og især hvor stor adgang der er til dine sociale medier og private liv direkte fra Googles resultatliste.

Tænk over din Facebook

Har du en profil på Facebook, som er offentlig, kan det være en god idé at gå ind på din profil, trykke på de tre prikker ved siden af din aktivitetslog og vælg ” Vis som…”. Således kan du få din egen Facebook profil vist, som en, du ikke er venner med, vil se den, hvis du ikke har styr på, hvad du har delt med venner, og hvad du har delt offentligt på din profil. Og det kan være et godt sted at begynde, da din Facebook-profil ofte kommer frem som et af de første resultater i en Google-søgning af dit fulde navn. Ønsker du ikke at have en helt lukket profil, kan det være fornuftig at begynde med at sortere i billeder, du ikke ønsker, din kommende arbejdsgiver skal se inden jobsamtalen. Det kan for eksempel være billeder fra dine år på gymnasiet, hvor du festede lige vel meget, det kan være billedet af dig selv i bikini fra sommerferien, som for nogle kan være lige grænseoverskridende nok at vise frem til en kommende chef. Det kan også være det interne billede, din ven har lagt op af dig, hvor du lader vandet op ad en politibil – sæt dig i en arbejdsgivers sted og sortér efter, hvad der virker ordentligt og acceptabelt at fremstille, og hvad der skal gemmes til vennerne.

Du kan sagtens bruge Facebook til at fremstille dig selv i professionelle sammenhænge, for eksempel når du søger job. Her kan du blandt andet bruge Facebook til at have et mini CV, hvor der står, hvilken uddannelse du har, samt hvilke tidligere job du har haft. Desuden kan du dele links, artikler eller andet på din profil, som er arbejdsrelateret og eventuelt giver et indblik i, hvad du tidligere har udrettet eller interesserer dig for. Men især LinkedIn er skabt til netop at have et online CV.

LinkedIn – din professionelle profil

LinkedIn er netop stedet, hvor det er muligt for dig at præsentere dig professionelt over for en kommende arbejdsgiver eller måske en kollega. På LinkedIn er der ingen ferie- eller festbilleder, men i stedet oplysninger om dine uddannelser, dine tidligere jobs, dine kvalifikationer og interesser. Samtidig er det muligt at koble sig op til andre forretningsforbindelser, så man på den måde kan være i kontakt med andre og skabe et netværk online.

Sidst, men ikke mindst, gør du klogt i at lave et generelt tjek på dit eget navn, når du søger på Google. Kommer dit navn frem på hjemmesider, du ikke kan stå inde for? Kommer dit navn frem i forbindelse med tidligere dårlige sager om andre virksomheder? Dan dig et overblik over det, så du i det mindste er klar over det, hvis der bliver spurgt ind til det til en jobsamtale.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top