Connect with us

Aftenskolen

Drømmer du om at arbejde med bæredygtige tiltag?

Uncategorized

Drømmer du om at arbejde med bæredygtige tiltag?

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Bæredygtighed har været det helt store buzzword i 2019. Aldrig før har der været så meget fokus på at minimere sit CO2-forbrug, spise mere bæredygtigt eller nedsænke sit generelle forbrug af materielle ting. For mange er bæredygtighed blevet en passion og en livsmission, der er værd at forfølge. Derfor vælger mange også at søge ind til virksomheder, der aktivt gør et stykke arbejde for at forbedre bæredygtigheden og klimabevidstheden på deres arbejdsplads.

I denne artikel har vi set nærmere på, hvilke brancher du med fordel kan forfølge, hvis du drømmer om at arbejde med bæredygtige tiltag.

Økologisk landbrug

Et af de områder, der har oplevet sand vind i sejlene i de senere år, er de økologiske landbrug. Danskerne hører til blandt de nationer, der fylder allerflest økologiske varer i indkøbskurven.

Hvis du drømmer om at arbejde med bæredygtige tiltag, kunne det være en rigtig oplagt mulighed at kaste blikket mod det økologiske landbrug. Her vil du få en masse muligheder for at arbejde med forskellige områder. Samtidig udmærker landbruget sig ved, at der både er plads til de faglærte og de ufaglærte.

Regnvandshåndtering

En af de mest overudnyttede ressourcer er vores vand, der må stå model til mere og mere forurening. I Danmark er vi så heldig stillet, at vi har godt og rent grundvand. Men alt har en ende. Derfor er det vigtigt, at der arbejdes innovativt med at udforske og værne om de ressourcer, vi har til rådighed, så vi er sikret rent vand langt ind i fremtiden også.

På grund af klimaforandringer står vi samtidig over for nye udfordringer, når det kommer til vand. For selvom man kunne tro, at jo mere vand desto bedre, så er det desværre ikke altid tilfældet. Og det er her klimaforandringerne spiller en stor rolle, da vi i de senere år har oplevet en øget mængde regnvand, der skal håndteres. For ikke alt vandet kan blive optaget i jorden, ligesom den øgede mængde kan overbelaste de offentlige afløbssystemer.

Har du lyst til at arbejde med vand og håndteringen af dette, så kan du med fordel vende dit blik i retningen mod regnvandshåndtering. Det bliver uden tvivl en af de udfordringer, vi kommer til at mærke følgerne af i de kommende år.

Vindmølleenergi

Et af de områder, hvor Danmark har gjort sig særlig bemærket i forhold til klimaforbedring, er i forhold til vindmølleenergi. Med innovative fremtidsperspektiver er det lykkedes at skabe en industri, der står i skærende kontrast til de store klimasyndere inden for energi, såsom olie og gas. Det er derfor også en branche, der er i konstant udvikling, og som mange drages imod.

Alt efter dit kompetenceområde er der mange veje at gå inden for vindmølleenergi. Har du hænderne ordentlig skruet på, kan du vælge at gå i den retning, der peger mod montage, installering af vindmøller eller som servicetekniker. Omvendt kan du også vælge at gå kandidatvejen og tage en civilingeniøruddannelse inden for vindenergi, hvor du vil kunne tilegne dig specialiseret viden inden for elektroteknologi, mekanik, aerodynamik og aeroelasticitet.

Find elektriker i Odder

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Uncategorized

Til Top