Connect with us

Aftenskolen

Find den rigtige a-kasse til den rigtige pris

Guides

Find den rigtige a-kasse til den rigtige pris

Der er rigtig mange forskellige a-kasser i Danmark, og de sælger sig alle sammen på noget forskelligt, der er forskellige kontingentpriser, ligesom de også tilbyder forskellige ydelser. Kort sagt er det en jungle. Hermed vil vi forsøge at lede jer gennem junglen, idet vi ser nærmere på nogle af de forhold, man skal være opmærksom på, inden man vælger sin a-kasse. Vi ser endvidere på nogle af henholdsvis lighederne og forskellene a-kasserne imellem, og på den måde håber vi på at kunne besvare de mest gængse spørgsmål på området. Læs med her og bliv klogere – forhåbentligt bliver du klædt godt på til at finde din nye a-kasse, som passer præcis til dig.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

De største ligheder og forskelle

I langt de fleste tilfælde melder folk sig ind i en a-kasse, mens de er studerende, så de har den økonomiske sikkerhed i form af dagpenge, når de eventuelt står uden job efter endt uddannelse. Dagpengene er således primært det, der fylder, når man melder sig ind for første gang. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at dagpengesatsen er den samme alle steder – det vil sige, uanset hvilken a-kasse du melder dig ind i, får du det samme beløb udbetalt hver måned. Det er den største lighed mellem de danske a-kasser.

Den største forskel er derimod prisen, du skal betale for at være medlem. Selvom man ikke er den skarpeste matematiker, fortæller en hurtig hovedregning, at jo mindre man skal betale for at være medlem, des større rådighedsbeløb står man med i sidste ende. Så langt så godt.

Andre fokuspunkter

Én ting er medlemsprisen, og den er vigtig. Men der ér altså også andre forhold, du skal være opmærksom på, inden du vælger den a-kasse, der passer bedst til dig. Først og fremmest er det en god idé at vælge en a-kasse, som er specialiseret på dit område. Er du humanist, kan det godt betale sig at kigge på a-kasser inden for det område; har du en lederstilling, er der a-kasser som er specialiseret på netop det område og så fremdeles. Lader du på den måde din branche reflektere dit a-kasse-valg, er du sikret en samarbejdspartner med stor viden på netop dit område.

Medlemstal og kundetilfredshed er to andre parametre, som du blandt andet kan basere dit valg på. Det er nemlig to rigtig gode indikatorer på, om tingene fungerer det pågældende sted.

Find inspiration i guides

Det ér svært at finde den rigtige a-kasse til den rigtige pris, og derfor er der også lavet gode guides og oversigter over de mange forskellige a-kasser samt a-kasse priser. Et eksempel herpå er billigakasseguide.dk, hvor det er gjort nemt og overskueligt at se de forskellige a-kasser, deres priser, eventuelle tilbud, særlige medlemsfordele og deslige. Er du i tvivl om, hvilken a-kasse der passer til dig og din uddannelsesbaggrund, kan du med fordel tage et kig på guiden. I oversigten kan du både se priser og fokusområder som nævnt, men der figurerer også forhold som medlemstal og eventuelle optagelseskrav.

Vi håber, at du med denne oversigt er blevet lidt klogere på, hvordan du kan finde den rigtige a-kasse til den rigtige pris, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top