Connect with us

Aftenskolen

Virksomhed i eget hjem? Vær opmærksom på følgende

Guides

Virksomhed i eget hjem? Vær opmærksom på følgende

Ønsker du at starte en virksomhed med placering i dit eget hjem? Så er der en masse regler og love, som du skal være opmærksom på. Hvad end der er tale om en lille eller en stor virksomhed, gælder der forskellige retningslinjer, som du skal følge for ikke at overtræde loven.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke regler der er, og derfor kan du med fordel læse dette indlæg. Her opridses nemlig nogle af de væsentligste ting, som du skal være opmærksom på, hvis du har en virksomhed i dit eget hjem.

Hobby eller reel virksomhed?

Først og fremmest er det vigtigt, at du gør det klart, om der er tale om en hobby eller en reel virksomhed i dit hjem. Hos SKAT findes nemlig en virksomhedstype, der betegnes som en hobbyvirksomhed, og denne har ikke lige så gunstige skatteforhold som reelle virksomheder.

SKAT vurderer dette på baggrund af hovedformålet med din virksomhed. Dette bør være at tjene penge, og du bør omsætte for så meget, at du indtjener de penge, du har skudt ind i virksomheden, og som derved giver overskud. SKAT ser også på, hvorvidt dit budget er realistisk, og om din arbejdsmåde er professionel.

Må alle drive virksomhed i eget hjem?

Som udgangspunkt må alle drive en virksomhed i eget hjem. Dog må virksomheden ikke støje, forurene eller genere naboerne omkring. Det er desuden en god idé at tjekke op på særlige regler for grunden, gennemgå lokalplanen og kontakte kommunens tekniske forvaltning. På den måde sikrer du, at du ikke overtræder nogen regler.

Typisk er der forbud mod at drive butik, håndværks- og produktionsvirksomhed fra boligområder, hvorfor disse typer virksomheder henvises til særlige områder. Hav ligeledes in mente, om du ejer, lejer eller har andel i den bolig, du vil drive virksomhed fra, da det kan påvirke reglerne for oprettelse af virksomhed.

Bolig, erhvervsejendom eller en blanding?

Om den ejendom, din virksomhed befinder sig i, betegnes som en bolig, en erhvervsejendom eller en blanding deraf, er noget af det væsentligste at have styr på. Dette har nemlig især betydning for beskatningen af boligen m.m.

En blandet ejendom betegner en ejendom, hvor mere end 25 % af den bruges til erhverv. Det er kommunens tekniske forvaltning, der vurderer dette. Bruger du mindre end 25 % af din bolig til erhverv, gælder der andre regler.

Opfylder du kriterierne for at drive virksomhed i eget hjem, kan nogle af ejendommens udgifter fradrages. Et servicebesøg fra SKAT kan vurdere, hvor mange af boligens udgifter du må trække fra i skat.

Få professionel skatterådgivning

Har du svært ved at finde hoved og hale i fradrag og skatter, kan du med fordel få hjælp til skatterådgivning. Greys.dk tilbyder kompetent hjælp til alle danske virksomheder, så du undgår at overtræde loven, og så du får udbytte af dine forskellige fradrag. Det kan altså godt betale sig at få hjælp til disse ting. Læs mere om fradrag og skatterådgivning hos Greys.dk.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top