Connect with us

Aftenskolen

Rullegræs – Så behøver du ikke længere vente på, at græsset gror

Guides

Rullegræs – Så behøver du ikke længere vente på, at græsset gror

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

 

En flot og grøn plæne kan virkelig gøre underværker for en forhave, baghave eller facaden for enten privat bolig eller professionel bygning. Er du nyligt flyttet til dit første hus, og er forhaven bare ikke særlig pæn, kan du med rullegræs få den perfekte plæne på blot en enkelt dag. Er du ved at blive lidt selvbevidst om din kontorbygning, fordi plænen foran er helt gul og tør? Få fjernet det døde græs og læg noget rullegræs med det samme, i stedet for at vente på at græsset gror. Rullegræs behøver heller ikke kun være det genkendelige grønne græs; det er også muligt at få prydgræs.

Fordelene ved rullegræs

Rullegræs kan virke som lidt af en kliché, men det er skam fuldstændigt ligesom græs, der er sprunget op fra græsfrø, blot allerede groet tæt og pænt til og klar til at lægges ud. Har du altid drømt om at få skovlet den bulede baghave op og i stedet få en flot og flad græsplæne, kan Nykilde være dig behjælpelig med rullegræs. Det er desuden muligt at få andet end almindeligt, grønt græs. Du kan også få lagt prydgræs, engblomster og andre kultiverede blomsterarter eller stauder.

Du kan altså få præcis den type græsplæne, som du har drømt om, og det behøver ikke blot være en helt plan græsplæne, med mindre det er dette, du ønsker. Fra Nykilde kan du endda købe saltengmåtter, som bedre kan håndtere salt jord, hvis du eksempelvis vil have beplantet et område med særligt saltholdig jord. Ligeledes er det muligt at få en vegetationsmåtte, som det generelt kaldes, med vilde blomster. På denne måde kan du nemt og hurtigt for en frodig eng lige der, hvor du ønsker det.

Vedligeholdelse af dit rullegræs

En stor fordel ved rullegræs er, at det har nemmere ved at modarbejde ukrudt og andet uønsket beplantning end græs, som er groet fra græsfrø. Derfor slipper du for at skulle ud og fjerne ukrudt hele tiden. Den vigtigste del af vedligeholdelse af dit nye rullegræs er sådan set at lægge det. Rullegræs er 100 % naturligt græs, men det har ikke så dybe rødder. For at græsset skal forblive grønt og flot, skal det have mulighed for at gro rødder, og der er et par ting, som du kan gøre, der vil hjælpe græsset med at slå disse rødder.

Arealet, hvor du vil lægge dine vegetationsmåtter af græs, skal jævnes ud først. Ellers vokser din nye plæne ganske enkelt ikke helt fladt og flot. Hvis der er fliser i nærheden, skal græsset desuden rulles ud lavere end din flisekant, for ellers vil græsset begynde at gro ind i fliserne. Når du ruller græsset eller din anden vegetationsmåtte ud, må den ikke ligge dobbelt, så er der et hjørne, hvor to måtter ligger ovenpå hinanden, skal disse klippes til. Herefter skal rullegræsset have rigeligt med vand i de første to uger, og der skal så vidt muligt ikke være for mange, der går på det.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top