Connect with us

Aftenskolen

Det skal du tænke over, før du bliver freelancer

Nyheder

Det skal du tænke over, før du bliver freelancer

Er du træt af lange regnvåde cykelture i morgentrafikken, og stempelkort, der kræver, at du sidder på din pind i fastlåste tidsrum? Drømmer du om at besvare kundeopkald, mens du ligger i sofaen kl. 11 på en torsdag, stadig iført nattøj? Vil du holde ferie hele januar og til gengæld arbejde hver søndag? Som freelancer kan du arbejde, præcis hvor og hvornår det passer dig.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Et arbejde med masser af frihed

Livet som freelancer er i stigende kurs, fordi mange kan se en stor værdi i den frihed, det medfører. Samtidig bevirker den teknologiske udvikling, at langt flere jobs kan klares blot ved hjælp af en computer og altså ikke kræver, at man er fysisk tilstede på en bestemt lokation. Som freelancer kan du selv afgøre, hvilke arbejdsopgaver du finder mest interessante, og dermed er du sikret mod at køre træt i dine arbejdsopgaver. Hvis du drømmer om at bo langt ude på landet, hvor der måske ikke findes så mange arbejdspladser, er det ligeledes en oplagt mulighed at bliver selvstændig.

Er din arbejdsmoral høj nok?

Inden du springer ud i livet som freelancer, er der nogle ting, du bør tænke over. Til at starte med skal dit job selvfølgelig være muligt at udføre fra hjemmekontoret – det er for eksempel svært at arbejde som sygeplejerske uden fysisk at være til stede hos de mennesker, man skal tage sig af. Derudover bør du overveje, om din arbejdsmoral er høj nok, selv når der ikke er nogen til at holde dig i ørerne i forbindelse med arbejdstid og produktivitet. Hvis du i virkeligheden bare gerne vil ligge og dase på sofaen, skal du måske bare overveje at sætte et par aftener af til det.

Husk det sociale

Du skal selvfølgelig også gøre op med dig selv, om du kan holde til at være alene i løbet af dagen. Selvom livet som freelancer indebærer en masse frihed, hænger det som oftest også sammen med, at du ikke får det sociale liv forærende, som normalt følger med en arbejdsplads. Hvis dit freelance-job indebærer en masse kundekontakt i form af opringninger, hjemmebesøg eller møder på videoopkald, vil du stadig opleve, at din hverdag er fyldt med social kontakt. Men hvis dette ikke er tilfældet, kan du med fordel overveje, om du vil have et skrivebord i et kontorfællesskab for freelancere, hvor du stadig selv bestemmer over dine arbejdstider osv., men hvor du samtidig har nogen at spørge til råds eller spise frokost sammen med.

Gør reklame for din virksomhed

Når du kaster dig ud i livet som freelancer, bliver det også dit ansvar at sørge for, at der er nok med opgaver, du kan give dig i kast med. Begynd med at etablere dit navn og din virksomhed på de sociale medier, og sørg for at have et professionelt udtryk, så potentielle kunder let kan regne ud, hvilke kompetencer du ligger inde med. Når du reklamerer for din virksomhed, er det af største prioritet, at du har en velfungerende hjemmeside, hvor nye kunder kan kontakte dig og få et indblik i, hvilke opgaver du kan hjælpe dem med. Din hjemmeside fungerer som et visitkort, der simpelt og effektivt kommunikerer, hvem du er, og hvad du kan. Der er imidlertid ingen grund til at lade sig ruinere på grund af et dyrt webdomæne, og du kan finde en oversigt over billige webhoteller her. Derudover er det selvfølgelig en god ide at fortælle dine venner og bekendte om dit nyopstartede firma, så de kan kontakte dig, hvis de tilfældigvis står og mangler den ekspertise, du ligger inde med.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Nyheder

Til Top