Connect with us

Aftenskolen

Brancher, der buldrer derud af i højkonjunkturen

Arbejdsmarked

Brancher, der buldrer derud af i højkonjunkturen

I øjeblikket er vi midt i en tid med højkonjunktur i Danmark. Det betyder, at der er nogle brancher, der oplever en stor fremgang. En fremgang hvor produktion og lønstigninger er på sit højeste. Det betyder også i nogle brancher, at der er mangel på arbejdskraft.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Den manglende arbejdskraft gør, at lønstigningerne tager endnu et stort hak opad. Arbejdsgivere er nødt til at betale mere for den arbejdskraft, de kan få. De er ligeledes nødt til at udnytte den arbejdskraft, de har, bedre. Det betyder, at der er mange, der oplever højkonjunkturtiden som en tid, hvor de skal arbejde meget over. Arbejdsgivere får nemlig ikke mindre at lave, selvom arbejdskraften er sværere at finde – tværtimod. Realproduktionen er på sit højeste, og det kræver i virkeligheden mere arbejdskraft end nogensinde; arbejdskraft som i nogle brancher er umulig at finde. Herunder kan du læse om nogle af de brancher inden for dansk erhvervsliv, som virkelig buldrer derud af i højkonjunkturen.

Bygge og anlæg – der er nok at se til

I bygge- og anlægsbranchen har arbejdsgiverne nok at se til. Der er rigtig meget at lave for folk i denne branche. Det betyder også, at denne branche især mangler arbejdskraft, der kan hjælpe med at løse de mange opgaver, der er til rådighed. Det betyder også, at der er meget overarbejde at hente for lønmodtagere i denne branche. Derfor har denne branche også set de største lønstigninger i mere end otte år.

Rigtig mange danskere får professionel hjælp til opgaver, der skal løses i hjemmet. Dette kan være alt fra tilslutning af en opvaskemaskine til montering af tagrender. Dog kan man også løse mange af disse opgaver selv. På den måde kan vi måske undgå en overophedning af økonomien inden for – især – byggebranchen. Byggeri ligger i toppen af de brancher, der oplever den største mangel på arbejdskraft; de kan simpelthen ikke følge med til de opgaver, danskerne skal have lavet. Hvis man har mod på mindre byggeri-projekter, kan man altså med fordel give sig i kast med dette. Man kan eksempelvis forsøge at følge gør det selv guides på nettet. Dog skal man selvfølgelig opsøge professionel hjælp, hvis man vil; det er jo det, byggebranchen er etableret for – og der er ingen arbejdsgivere, der ikke ønsker, at opgaverne vælter ind.

Servicebranchen – helt generelt går det fremad

I servicefagene er der, generelt, også nok at se til. Danskere bruger efter sigende flere penge på forskellige serviceydelser af forskellig art. Det betyder, at der også er brug for mere og mere arbejdskraft inden for servicefagene, herunder gælder blandt andet transport.

Hvis man skal tage en uddannelse, og man ønsker at have konjunkturerne i de forskellige brancher in mente, kan man altså med fordel satse på – især – byggebranchen. Her er der i den grad mangel på faglært arbejdskraft til at løse nogle af de mange opgaver, der er, i det danske land.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Arbejdsmarked

Til Top