Connect with us

Aftenskolen

Hvorfor skal du bruge et inkassofirma til inkassovarsler?

Guides

Hvorfor skal du bruge et inkassofirma til inkassovarsler?

Driver du din egen virksomhed, kan du ikke komme udenom, at der er en række forskellige typer opgaver at varetage. Det gælder både opgaver, som er grundstenen for din passion, og opgaver, som har en mere administrativ karakter.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Sidstnævnte gælder blandt andet økonomien i virksomheden, og til dette har du måske allerede ansat en revisor. Som virksomhedsdrivende kan du imidlertid også komme i en situation, hvor du mangler at modtage betaling fra én kunde – eller måske fra flere. Og hvordan bærer du dig så ad med det? Håndterer du selv inddrivelsen, eller vil du foretrække at få professionelle til det? Læs videre i dette blogindlæg og få viden om inkassovarsler.

 

Hvad er et inkassovarsel?

Et inkassovarsel bliver også i daglig tale kaldt ’inkassobrev’. Et inkassovarsel betegner det varsel, som din skyldner i juridisk forstand skal modtage forud for inkassosagens påbegyndelse. Det vil sige, at du ikke må starte inkasso-handlinger mod din skyldner, hvis du ikke har lavet et varsel først. Det er ikke nok at give et varsel – inkassovarslet skal også være juridisk korrekt. Varslet er et skriftligt brev, som i princippet er let at skrive. Dog er der formalia, som skal indgå i inkassovarslet, før det kan betragtes som gyldigt:

 

  • Vedkommende, der skylder dig penge, skal som minimum have haft en betalingsfrist på 10 dage. Du kan således tilbyde din debitor en længere betalingsfrist, men 10 dage er anbefalingen.
  • Du skal oplyse din skyldner om gældens størrelse, og hvad gælden omfatter. Typisk vil du som virksomhedsdrivende vedhæfte den faktura, vedkommende ikke har betalt. Herved gør du det tydeligt for skyldneren, hvilket køb der er tale om.
  • Du skal altid oplyse din virksomheds navn og CVR-nummer samt kontooplysninger.
  • Påtænker du at overdrage inkassosagen til en tredjepart (inkassobureau eller advokatinkasso), skal du også meddele dette i inkassovarslet.

 

Hvorfor skal du vælge en professionel?

Uanset hvilken type virksomhed du driver, er du formentligt interesseret i at bruge det meste af din tid på at udvikle dit foretagende. Det er både tidskrævende at sælge dine varer og ydelser, lave markedsføring og ikke mindst at etablere kunderelationer. Du har sikkert dine spidskompetencer inden for disse områder. Måske nager det dig også, når du skal bruge tid på det, du ikke er god til. Inddrivelse af gæld kan være meget tids- og ressourcekrævende, hvis du ikke har erfaring med det. Ikke nok med at du skal udarbejde inkassovarsler, så skal du også bruge tid på at sætte dig ind i og holde dig opdateret på lovgivning inden for området. Hvis du vil vie din tid til det, du er god til, er det oplagt at outsource inkassovarsler og gældsinddrivelse til professionelle. Som hovedregel kan du gå ud fra, at alle advokater kan varetage inkassosager. Har du i forvejen tilknyttet en advokat til din virksomhed, er det fordelagtigt at lade ham eller hende tage sig af mulige inkassosager. Derudover findes der professionelle og autoriserede inkassofirmaer, som hjælper andre firmaer med at få udbetalt gæld. Vælger du en professionel samarbejdspartner, er du sikker på en juridisk korrekt proces.

 

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top