Connect with us

Aftenskolen

Tre alternative og kreative jobansøgninger

Alternative og kreative ansoegninger

Ansøgning

Tre alternative og kreative jobansøgninger

Når det gælder jobansøgninger, er det ganske essentielt, at man tænker ud af boksen og sørger for at skille sig ud fra mængden, så man ikke blot ender i afslags-bunken sammen med alle de andre. Men hvordan kan man lave en jobansøgning, der er anderledes end den, alle andre skriver? Du vil her i artiklen blive præsenteret for tre alternative forslag til, hvordan du kan lave din næste ansøgning, som kan bringe dig tættere på dit drømmejob.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Erstat jobansøgningen med en video

Du kan eksempelvis vælge at lave en YouTube-video som ansøgning. De fleste jobsøgere i dag vælger at skrive en ansøgning, men en arbejdsgiver har ikke tid til at læse dem alle sammen igennem. I stedet for at din ansøgning blot bliver efterladt i bunken, kan du skille dig ud med en helt særlig videoansøgning. Du kan desuden vælge at gøre den ekstra professionel ved at låne et avanceret kamera, men du kan også blot optage den via din telefon.

Fortæl eksempelvis om dig selv på blot et par minutter og kom herunder ind på, hvordan du vil kunne skabe værdi til den konkrete virksomhed osv. På den måde vil arbejdsgiveren blot kunne læne sig tilbage og få informationen serveret direkte, hvilket mange mennesker med et hektisk arbejdsliv vil sætte stor pris på.

Søg andet end blot opslåede jobs som alle andre – opret en Facebook-annonce

Du kan også vælge at oprette en Facebook-annonce, da du her vil få mulighed for at målrette den jobfunktion, du søger, så du på den måde bliver vist i en annonce direkte i nyhedsstrømmen hos de personer, det kunne være relevant for.

Fordelen ved Facebook-annoncen er helt klart, at den lader dig søge andet end blot opslåede jobs på diverse jobportaler, og på den måde henvender du dig i stedet direkte til potentielle arbejdsgivere og gør opmærksom på dig selv på en positiv måde.

Opret din egen hjemmeside og brug den som online ansøgning og CV

Endelig kan du vælge at oprette en gratis hjemmeside, som du så vil kunne bruge både som online CV og ansøgning. Med en hjemmeside kan du eksempelvis uploade relevante billeder, indsætte videoer og lydfiler, så du giver en mere underholdende og levende præsentation af dig selv. Du kan desuden få dine besøgende til at skrive en hilsen på din hjemmeside eller gøre brug af funktionen til personlige historier eller anbefalinger.

Du kan ydermere vælge at få tilsendt enten en SMS-besked eller en e-mail, når dine besøgende interagerer med din hjemmeside, så du hurtigt kan reagere på aktivteten, og endelig kan du gøre brug af de sociale medier på siden. Lad eksempelvis sider som Twitter, Google+ og Facebook arbejde for din hjemmeside, så besøgende for mulighed for enten at dele dit indhold eller like det.

Er der desuden privat indhold på din side, som du bestemt ikke ønsker, at din kommende arbejdsgiver skal se, kan du beskytte disse med passwords. Det kan være, at du har tekster eller familiebilleder liggende, som du ikke ønsker offentligt tilgængeligt, kan du vælge at låse disse sider og give bestemte personer adgang til dem. En hjemmeside vil med garanti skille sig ud fra mængden, samt give et mere fyldestgørende billede af dig som person og som kommende kollega. Besøg Bricksite.dk for mere information.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Ansøgning

Til Top