Connect with us

Aftenskolen

Få disse medarbejdergoder ved en alternativ lønsamtale

Business meeting

Guides

Få disse medarbejdergoder ved en alternativ lønsamtale

Sidder din chef tungt på pengekassen? Så er det måske tid til at overveje alternativer til en højere løn. For selvom din chef ikke har lyst til at dele ud af virksomhedens kontanter, kan det sagtens være, at han/hun vil gå med til at give dig medarbejdergoder, som du vil kunne værdsætte.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Lønforhandlingen vil dermed blive sjovere, idet I ikke behøver blot at tale om kolde kontanter, og goderne behøver heller ikke at være de klassiske såsom fri telefon og internet derhjemme. Læs med herunder, og få inspiration til, hvilke goder du kan overtale din chef til at give dig, næste gang lønforhandlingen står i kalenderen.

Fitness-abonnement

Hvis du savner at komme ud og røre dig efter den lange arbejdsdag på kontoret, så er et fitness-abonnement en oplagt idé at lægge frem på bordet under samtalen med chefen. Hvis du for eksempel er overvægtig, er det også en fordel for chefen, idet han/hun højst sandsynligt ønsker at undgå mulige skavanker. Motion vil også øge din produktivitet og arbejdsglæde, så chefen helt sikkert vil blive fristet til at give dette medarbejdergode. Hvis din chef ikke virker forbløffet over fitness-abonnementet, kan du også blot prøve på at få rabatter i det lokale fitnesscenter, eftersom mange virksomheder har rabatordninger i diverse motionscentre.

Økologisk frugt og frugtordning på arbejdspladsen

Hvem vil ikke blive fristet af en lækker skål med økologisk frugt i pauserne? Dette forslag handler også om sundhed, og din chef vil få lyst til at sætte endnu et flueben på listen over medarbejdergoder. Idet sundhed er med til at skabe overskud, få sygedage og en høj produktivitet, er der masser af grunde til at skabe en frugtordning i virksomheden. Økologisk frugt og en frugtordning på arbejdspladsen sørger desuden for, at sundhed bliver en del af din hverdag, og chefen vil igen kunne se, at denne mulighed vil vise den værdsættelse, som du og dine andre kollegaer har brug for.

Kunst

Flere virksomheder har smuk og interessant kunst hængende rundt omkring i lokalerne, og hvis du har fået øje på et par malerier, som kunne hænge fint hjemme i din egen stue, er det da med at spørge chefen, om en kunstordning ikke skulle indføres. Hermed kan du låne fine billeder hjem i for eksempel et par måneder ad gangen og rigtig imponere gæsterne med fornem kunst.

Feriedage og korte dage

Har du ekstra travle hverdage på grund af ventende børn i fritidsordningen, er det ligeledes oplagt at spørge, om du må få en kortere dag i ugen, så du for eksempel kan smutte hjem om formiddagen eller til middag. Hvis du også har et ønske om at tage partneren med på en forlænget weekend i udlandet, kan du høre, om der ville være plads til et par ekstra feriedage i årets løb. Endnu mere fritid kan desuden nogle gange være meget bedre end tusind kroner ekstra om måneden, idet det vil give dig ny energi og overskud – egenskaber som din chef helt klart vil værdsætte på de travle arbejdsdage.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top