Connect with us

Aftenskolen

Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

Guides

Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

For at et godt og velfungerende arbejdsmiljø kan opnås, må flere sammenhængende aspekter gå op. Et godt arbejdsmiljø handler i høj grad om, at alle medarbejdere i virksomheden skal respekteres af andre medarbejdere samt af ledelsen.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Undgå arbejdsskader

For at opnå en grundlæggende tilfredshed kan det være en god ide at starte med at se på de rammer, som dine medarbejdere befinder sig i hver dag. Kan møblerne eksempelvis opfylde medarbejdernes daglige behov?

Afhængig af om dine medarbejdere skal bruge mange timer foran deres computerskærm hver dag, kan det være en god ide at investere i en god kontorstol samt et hæve/sænke-bord, så risikoen for arbejdsskader mindskes. Desuden kan en ergonomisk kontorstol være værd at overveje, da denne kan tilpasses til den enkelte samt ændre indstilling i løbet af dagen. Dette vil med sikkerhed gøre dine medarbejdere gladere, så læs mereog bliv inspireret til, hvilken kontorstol der passer i din virksomhed.

Indret kontoret efter værdier

Et godt arbejdsmiljø opstår endvidere ved, at medarbejderne føler sig trygge og bliver inspireret. Trygheden kommer i sammenhæng af et godt fællesskab og omgivelser, hvor man kan spejle sig selv og det, man står for. Derfor kan det være en god ide at tænke virksomhedens grundlæggende værdier ind i indretningen, da alle medarbejdere har dette som fælles holdning.

Dette kunne eksempelvis være plakater eller andet vægpynt, som medarbejderne ser hver dag. Hvis virksomheden er strategisk anlagt, kan man sætte en stor tavle op, så alle medarbejdere får tydeliggjort virksomhedens fælles mål. Det handler blot om at være kreativ.

Vedligehold de fysiske rammer

Virksomhedens fysiske rammer må konstant udvikles og vedligeholdes for at opretholde det gode arbejdsmiljø bedst muligt. Herunder er det vigtigt at tage både belysning og udluftning i betragtning. Medarbejderne kan have forskellige behov for belysning afhængig af årstiden.

Det samme er gældende for udluftningen. Om sommeren vil der være ekstra brug for en god og hurtig udluftning, så medarbejderne ikke sidder i varme kontorlokaler og får hovedpine. Om vinteren vil der i højere grad være brug for mere varme, så medarbejderne ikke fryser og derved mister koncentrationsevnen.

Glem ikke dine medarbejderes trivsel

Som nævnt består et godt arbejdsmiljø også af et godt fællesskab. Her handler det ikke blot om, at ledelsen skal indsætte aktiviteter eller en anden form for teambuilding, da det i lige så høj grad handler om, at den enkelte medarbejder skal bidrage med positivitet til det fællesskab, der ønskes.

Graden af, hvor meget de ansatte ønsker dette fællesskab, er naturligvis individuelt, men sammenkomster og andre aktiviteter, der ikke er arbejdsrelaterede, falder typisk i god jord. Her får medarbejderne mulighed for at koble af, og der er ikke nogen, der bliver vurderet.

Ros dine medarbejdere

Når dine medarbejdere gør noget godt, fortjener de ros. Ros behøver ikke altid kun henvende sig til den medarbejder, der har gjort det ekstra godt. Ros kan lige såvel komme i form af rundstykker hver fredag morgen eller gratis frugt om eftermiddagen.

Hvis dine medarbejdere ved, at de bliver respekteret, vil de også udvise større lyst og motivation til at give noget af sig selv – og dette smitter.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top