Connect with us

Aftenskolen

Sådan kommer du øverst i bunken af ansøgere

Ansøgning

Sådan kommer du øverst i bunken af ansøgere

At skrive en jobansøgning kan være en stor udfordring. Ofte er det den kreative tilgang til jobansøgningen, som skaber indtryk og medfører en jobsamtale. Men det kan ligeledes være svært at skrive en kreativ jobansøgning, som samtidig ikke må være for overdrevet eller for ydmyg. I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du kan skrive en god ansøgning, som kommer øverst i bunken af ansøgere.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Tag dit udgangspunkt i jobannoncen

Hvis du vil ansøge til et opfordret job, vil du i mange tilfælde også kunne finde et tilhørende jobopslag. Du skal se jobopslaget som en stor fordel for dig, for det er netop i jobopslaget, at du finder virksomhedens krav til dig i personlig og erhvervsmæssig sammenhæng.

En god ansøgning kan derfor med fordel tage sit udgangspunkt i jobannoncen, og de krav som den stiller. Med dette menes ikke, at du skal lyve dig bedre, end du er, men at du skal fremhæve de kvalifikationer, som du finder brugbare til netop dette job. Her er det ligeledes en god idé, hvis du giver eksempler på det, som jobannoncen efterspørger. Hvis det for eksempel kræver, at du skal være god til at samarbejde, kan du give eksempler på denne kvalifikation, som måske kommer fra et tidligere job eller frivilligt arbejde.

Ring på forhånd

Hvis du netop har set et jobopslag, kan du med fordel ringe til virksomheden for at få flere informationer omkring jobbet og kravene til ansøgeren. Virksomheden vil kun blive glad for, at der er nogle spændende og undrende mennesker, der viser interesse for jobbet. Her er det dog vigtigt, at du forbereder dig grundigt, inden du ringer. Find emner i jobannoncen, som du gerne vil have uddybet. På denne måde får du gang i en dialog, og får samtidig svar på en række spørgsmål, som du kan bruge til at skrive en målrettet ansøgning. Måske er du ligeledes så heldig, at virksomheden kan huske dig, og dermed har et godt forhåndsindtryk af dig, når ansøgningen skal læses igennem.

Vis personlighed og kreativitet

Hvis du vil gøre dig bemærkelsesværdig, er det ofte ikke nok, at du har en smule erfaring, eller at du er en behagelig person. Til nogle jobs kan det derfor være en fordel, at du viser dit engagement igennem kreativitet. Lav et kreativt layout, eller sæt betydningsfulde billeder ind, som understøtter teksten i din ansøgning. Du kan ligeledes lave en kreativ overskrift, som afspejler dig som person. På nettet kan du finde inspiration til en kreativ ansøgning. Dog er det ligeledes vigtigt, at kreativiteten ikke tager overhånd, da dette godt kan være en ulempe. Derfor skal du ligeledes overveje stillingen, inden du kaster dig ud i et kreativt projekt. Hvis du skal ansøge om en stilling, hvor du skal arbejde med sociale medier, vil en Instagram- eller Facebook-kollage være en sjov og kreativ idé. Det vil derimod ikke passe til et økonomijob, hvor den slags kreativitet ikke er en del af arbejdslivet.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Ansøgning

Til Top