Connect with us

Aftenskolen

Få hjælp til udformning af det perfekte CV

CV

Ansøgning

Få hjælp til udformning af det perfekte CV

Er du jobsøgende og i fuld gang med udformningen af den perfekte ansøgning og det perfekte CV? Først og fremmest er det vigtigt at få skrevet en god ansøgning – men hvad mange glemmer er, at CV’et ofte er mindst ligeså vigtigt.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

I denne artikel får du gode råd til, hvordan du kan skrive det perfekte CV, så du kan fremstå kompetent og velformuleret over for din kommende arbejdsgiver.

Hvad er et CV?

Et CV er betegnelsen for et overblik over dine personlige og erhvervsmæssige erfaringer og kvalifikationer. Heriblandt uddannelse, erhvervserfaring, erhvervskompetencer med mere. Et CV vedhæftes ofte til ansøgningen, hvor mange arbejdsgivere bruger det til at skabe et overblik over de enkelte ansøgere, inden sorteringsprocessen begynder.

Derfor er det vigtigt, at du kan lave det bedst mulige CV, så du ikke blot bliver væk i bunken af ansøgere, men i stedet fremstår dygtig og kompetent. Derfor kan man sige, at CV’er din billet til en jobsamtale – og måske også en billet til dit drømmejob.

Hvad skal mit CV indeholde?

Det kan tage lang tid at udforme et perfekt CV. Derfor skal du starte med at sætte god tid af til skriveprocessen. Start med at lave en liste over dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, IT-kompetencer med mere. I baghovedet er det en god idé af have den stilling, som du søger, og dermed stille dig selv spørgsmålet: Hvilke af mine kompetencer gør mig kandidat til dette job? Svaret på spørgsmålet er netop de erhvervsmæssige og personlige erfaringer, som du skal have med på dit CV. Hvis du søger et opslået job, kan du se, hvilke kompetencer de efterspørger i opslaget, og dermed prøve at understrege disse, når du skriver dit CV.

Når du har listet ovenstående punkter, kan du begynde at skrive dit CV. Sørg for at de forskellige oplysninger er struktureret på en overskuelig måde. Du kan her lave afsnit såsom ”sprogkompetencer” og ”uddannelse”. På denne måde kan din kommende arbejdsgiver overskue de forskellige oplysninger, samtidig med at du udviser struktur og orden.

Husk desuden at gå dit CV igennem for stave- og slåfejl, inden du afleverer/sender det. Det virker enormt uprofessionelt over for en potentiel arbejdsgiver, hvis du ikke har taget dit tid til at sætte kommaer korrekt eller har glemt nutids -r i hver anden sætning. Er grammatik og kommatering ikke din stærkeste side, kan du overveje at betale for korrekturlæsning hos et kommunikationsbureau – pengene er rigtig godt givet ud, når/hvis du lander jobbet.

Tjekliste til det gode CV

Det er helt op til dig selv, hvilke oplysninger du vil have med på dit CV – og som sagt afhænger dette af jobbet. Dog kan det anbefales, at du har følgende punkter med på dit CV:

 • Fulde navn.
 • Adresse.
 • Telefonnummer.
 • E-mail.
 • Fødselsdato.
 • Erhvervserfaring.
 • Erhvervskompetencer.
 • Uddannelse.
 • IT-kompetencer.
 • Personlige kvalifikationer.
 • Sprog.
 • Frivilligt arbejde.

Hvis du ønsker det, kan du ligeledes skrive om dine fritidsinteresser, civilstatus eller andet, som du finder vigtigt. Husk dog at du hele tiden skal have din kommende arbejdsplads i tankerne og dermed stille dig selv spørgsmålet om vigtigheden af overflødige informationer. Din arbejdsgiver er mest interesseret i dine erhvervskompetencer – til jobsamtalen har du derimod mulighed for at give et indtryk af dig selv som person.

Det kan anbefales at aflevere en ansøgning sammen med dit CV, eftersom denne er en mere sammenhængende beskrivelse, hvor du har mulighed for at forklare og fremhæve dine personlige og erhvervsmæssige forklaringer.

 

Vil du i stedet selv give dig i kast med grammatik og tegnsætning, “kan du blive klogere på kommaregler her

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Ansøgning

Til Top