Connect with us

Aftenskolen

Få succes med podcast

Nyheder

Få succes med podcast

I dag er der kommet en helt ny auditiv spiller på markedet, der sørger for god lyd til dine ører. Før i tiden har det kun været radioen, der har adskilt sig fra alle de albums, som vi selv kunne styre, hvornår vi ville høre. Men i dag er podcasten blevet en stor del af mange danskere hverdag, og vi har aldrig før lyttet så meget til podcast, som vi gør i dag.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Går du og drømmer om at lave din egen podcast, er der nogle ting, der er værd at overveje, inden du går i gang. For selvom det er et populært marked, er der også rigtig mange om buddet, når det gælder den succesfulde podcast. Vi kommer med et par gode råd til, hvordan du kan forberede dig, så du har de bedste forudsætninger for at få succes.

Hvad er en podcast?

En podcast er en lydoptagelse, som der er mulig for dig at lytte til, når du har lyst. Det kan derfor omsættes til at være radio on-demand, da du selv bestemmer, hvornår du vil lytte til det. Det kan sammenlignes med de velkendte streamingtjenester som Netflix og HBO, hvor vi selv vælger indhold og tidspunkt.

En podcasts længde er helt op til dig selv, og du kan bruge den til alverdens forskellige formål. Derfor er der heller ingen grænser for, hvad du kan gøre, og hvad du ikke kan. Det eneste, det kræver, er en god idé og en god speak til podcasts, så du kan levere et godt og gennemarbejdet produkt.

Den gode idé

Inden du går i gang med at lave din podcast, så skal du have fundet den gode idé. Måske du allerede har en klar idé i dit hoved, og måske du stadigvæk er lidt på bar bund. Når du har fundet din første idé, er det vigtigt, at du hurtigt tjekker op på, hvad der allerede er på markedet inden for dette emne. Selvom du gerne vil lave noget, der er dit eget, kan det blive langt sværere for dig at komme ud på markedet, hvis der allerede er nogle store podcasts inden for emnet.

Derfor bør du også altid se, om du kan vinkle din podcast til at have noget ekstra end de andre, der også ligger tilgængeligt derude. Det handler nemlig ikke kun om at lave en kvalitetspodcast, men også om at lave et unikt stykke materiale, der rammer nogle andre følelser og interessepunkter hos dit publikum.

Kvalitet

Når du skal lave din podcast, er det vigtigt med en produktion af høj kvalitet. Der findes mange forskellige måder at opnå dette på, og skal du selv snakke på din podcast, skal du først og fremmest investere i noget udstyr. Det er nemlig vigtigt, at du har en god mikrofon, der opfanger alle lyde, men som ikke laver unødvendig støj ved siden af. Du kan også med fordel låne et studie, hvor du kan sidde ind og optage din podcast. På den måde får du professionelt udstyr stillet til rådighed, uden at du selv skal investere i det.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Nyheder

Til Top