Connect with us

Aftenskolen

Sådan overtaler du chefen til firmabil

Bmw

Arbejdsmarked

Sådan overtaler du chefen til firmabil

Mange medarbejdere bruger som led i deres job mange timer på de danske veje. Derfor bliver bilen for mange den naturlige højre hånd og en nødvendighed for, at det gode arbejde kan udføres. Du kan som medarbejder sikkert se fordelene i at have en firmabil.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

I denne artikel bliver du guidet i at overtale din chef til at stille en firmabil til rådighed. Nedenfor er listet tre råd op, så du har argumenterne i orden, når du skal til forhandlingsbordet med chefen.

Praktisk potentiale

Der foreligger en række praktiske fordele ved, at du som medarbejder har en firmabil til rådighed. I forhold til messer, møder og andre erhvervsrelaterede anliggender er det ønskværdigt for virksomhedens leder, at alle medarbejdere nemt kan møde op til dem. Dette sker nemmest ved at have en firmabil ved hånden.

Hvis du har langt til arbejde, kan du derudover også argumentere for, at bilen vil reducere den tid, du bruger på at komme på arbejde. Sammenlignet med det meste offentlige transport er en tur på motorvejen langt hurtigere og samtidigt mindre besværlig. Hermed er du mere oplagt til arbejde, hvis du er kørt dertil.

De mange bilmuligheder

Der findes en lang række muligheder for valg af firmabil, som alt efter dit og chefens ønsker og behov kan vælges imellem. Der ligger en klar overtalelsesfordel i at finde den bil, der passer dit firmas krav og image, da dette vil fremme behovet for bilen i din chefs øjne.

Det bæredygtige valg

Firmabilen er mere end blot en bil, der kører medarbejdere fra a til b. Bilen har også en stor effekt på eventuelle kunder og samarbejdspartnere i form af dens signalværdi. Ved at have et eldrevet køretøj sender man et klart signal om respekt og ansvarstagen. Egenskaber der er ønskværdige ved enhver erhvervsmæssig aftale.

Det gamle guld

Ingen har sagt, at firmabilen skal være af nyeste model. Flotte, stilistiske biler med fuld funktionsdygtighed og stabile egenskaber findes der masser af – også brugte. Der findes en lang række sider online, hvor du kan købe gode, brugte biler – ligesom man nemt online kan skaffe sig af med sin brugte bil.

Muligheden for på simpel vis at sælge bilen igen er også ønskværdig og kan derfor også være et argument til chefen, der blot kan afhænde bilen på en gratis bilauktion.

Muligheden for leasing

Der kan være stor økonomisk fordel i at privatlease sin firmabil ifølge flere undersøgelser. I mange tilfælde kan det give gevinst i privatøkonomien, når skatten gøres op. Derfor har du altså god grund til at overveje at foreslå muligheden for leasing. Ydermere er det også et smart valg af firmabil, i og med at leasingaftalen kan opsiges, hvis der ikke længere er fælles konsensus om firmabilen mellem dig og din chef.

Led i lønforhandlinger

En oplagt anledning til at få aftalen om firmabil i hus er ved lønforhandlingerne. Hvis ikke du allerede forinden forhandlingerne har foreslået anskaffelse af firmabil, er forslaget ideelt at have i ærmet.

Hvis en lønforhøjelse ikke opnås, er alternative forslag som en firmabil en anden mulighed for at opnå gevinst og fordele på jobbet, som ikke nødvendigvis er lønstigning. Givet at du er en erfaren, dygtig medarbejder og dermed et vigtigt aktiv i din chefs foretagende, bør den frihed og mobilitet, en bil kan tilbyde dig som medarbejder være på sin plads for at holde dig motiveret.

En firmabil er ikke blot en praktisk anskaffelse for firmaets logistiske planlægning men også en vigtig faktor for, hvordan du oplever, at dit job og dermed din chef imødekommer dine ønsker.

Leder du efter en mekaniker, se mere på Jama Auto- & Pladeværksted

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Arbejdsmarked

Til Top