Connect with us

Company

Arbejdsmarked

Opdag 4 alternative veje til drømmejobbet

Har du lige været inde på jobportalen for 20. gang, siden du fik din kandidat? Mange nyudklækkede kandidater går desværre rundt i en lang periode, hvor arbejdsløsheden hænger dem over hovedet som en grå regnvejrssky. Men der findes heldigvis alternative veje til drømmejobbet, så du ikke længere behøver at bruge dag ud og dag ind på at kigge på de samme opslag på de samme jobportaler. Hvis du tænker lidt kreativt og søger andre veje, kan drømmejobbet pludselig opstå lige for næsen af dig, så du kan vinke farvel til arbejdsløsheden. Læs med herunder og få en hurtig liste over alternative steder, som du kan besøge, når drømmejobbet skal findes.

Netværk

I dag bliver hele 70-80% af de fleste jobtyper besat gennem netværket. Så selvom du snart er træt af at høre på ordet netværk, når det drejer sig om en spændende stilling, kan det altså godt betale sig at få gjort sig bekendt de rette steder. Når du møder en interessant person fra dit fagområde, er det dog ikke nok blot at give dit navn, hvis nu de skulle høre noget ude i byen omkring en ledig stilling. Fortæl ham/hende i stedet for, hvilken type job du er interesseret i, og spørg om, hvem han/hun kan hjælpe dig videre til. Hermed undgår du, at personen forestiller sig, at du har lyst til at sidde i den samme type stilling og branche i flere årtier.

Følg med i de relevante virksomheder

Du har formentlig en række af virksomheder, du godt kunne se dig selv arbejde for. Derfor er det en super idé, hvis du følger med i, hvordan det går med disse virksomheder på deres hjemmeside, sociale medier samt andre steder, hvor de giver updates med jævnlige mellemrum. Hvis du hele tiden følger med i virksomhedernes nyheder, kan du dermed se, om de for eksempel har fået en ny direktør, eller om der er opstået en ny afdeling, som kan gøre det relevant for dig at tage uopfordret kontakt til den pågældende virksomhed.

Fagmedier

Virksomheder er generelt blevet mere målrettet, når de søger efter kandidater til stillinger. Dette er årsagen til, at fagmedier begynder at blive brugt til jobopslag. Flere brancher har fagmedier i dag såsom autobranchen, hvor du kan finde Motormagasinet. En ekstra fordel ved at følge fagmedierne er, at du får et overblik over, hvad der sker i din branche, så du på den måde kan finde ud af, hvilke virksomheder der har behov for nye ansatte.

Companydating

Companydating er ligeledes en oplagt mulighed til dig, der har søgt efter jobs online i et langt stykke tid. Ved disse lejligheder kan du møde adskillige virksomheder, der alle har en stand på dagen. Alle virksomhederne skal nok fange din interesse, idet de har brugt lang tid på planlægningen op til, måske ved hjælp af virksomheden Jyskdisplay, som du kan læse mere om her. Til companydating kan du både lære de virksomheder, du kender i forvejen endnu bedre samt opdage virksomheder, du ikke har stødt på før. Det er en fremragende mulighed for at stille spørgsmål og tale om konkrete stillinger, som virksomhederne introducerer.

Fortsæt
Se også...