Connect with us

Aftenskolen

Motiver dine ansatte med disse tre tips

Motivation

Guides

Motiver dine ansatte med disse tre tips

Rigtig mange springer i disse år ud som iværksætter – fyldt med ambitioner og med drømme om frihed og selvstændighed. Der kommer for mange (heldigvis) et tidspunkt, hvor stifteren ikke kan håndtere alle opgaverne alene og derfor må ansætte, for at virksomheden kan vokse.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Som selvstændig erhvervsdrivende står og falder din virksomhed dog med dine medarbejdere, og skal du opretholde en høj produktivitet på arbejdspladsen, er det alfa og omega, at dine medarbejdere er motiverede og faktisk glæder sig til at møde op på arbejde. At skabe dette engagement er din opgave som leder. Her i artiklen har vi samlet tre simple råd til iværksættere og ledere, som kan gøre en verden til forskel, når det handler om at motivere dine medarbejdere. Så puds læsebrillerne og følg med.

Sæt kryds i kalenderen til jul

Julefrokosten er ikke som sådan motiverende i sig selv, men den er med til at styrke kammeratskabet blandt de ansatte, hvilket fører til en bedre stemning og fremmer samarbejdet på tværs af afdelinger. Og er der noget, som er dokumenteret i gentagne undersøgelser, så er det, at glade medarbejdere er mere effektive og motiverede, hvorfor julefrokosten og andre sociale sammenkomster faktisk har en stor betydning.

Det er ikke sikkert, at du har tid eller evnerne til at planlægge en sjov julefrokost, og er det tilfældet, kan du finde den rette hjælp ude i byen. Hvis du klikker her, finder du en virksomhed, der har gjort det til deres speciale at planlægge netop denne fantastiske fest, og de skal nok tage sig af din virksomheds julefrokost eller andre festlige begivenheder – uanset størrelse og budget.

Giv dine ansatte ansvar

Det næste råd er af god grund et af de mest brugte tiltag, når medarbejderne skal motiveres. Du kan naturligvis ikke give ansvar til alle og enhver, før du kender deres evner til punkt og prikke, men når du gør det, kan det være en rigtig god ide at se, hvad de kan bidrage med, hvis de får lidt mere på deres skuldre. Giver du en medarbejder yderligere ansvar, vil han eller hun med alt sandsynlighed knokle, til sveden pibler frem – uden at vedkommende nødvendigvis får mere i løn.

Det er særdeles motiverende for en ansat at få sit eget ansvarsområde, og det vil med sikkerhed motivere personen til at yde mere end 110%. Desuden vil du ofte opleve, at medarbejderen vokser med opgaven og måske viser noget, du ikke tidligere havde set.

Kom med feedback og ros for godt arbejde

Roser kan komme fra alle sider og vinkler, men det betyder først rigtig noget, når det kommer fra chefen, og derfor er det vigtigt, at du gør dine ansatte opmærksom på, at de har leveret et godt stykke arbejde. Et klap på skulderen eller en enkelt sætning er alt, det kræver af dig, og selvom det virker utrolig simpelt, kan det betyde en øget arbejdsglæde og motivation hos den ansatte, der igen vil fuldføre næste opgave til perfektion for at holde den høje kadence, der førte til de flotte ord.

En anden ting, der kan motivere, er feedback. Hvis du kommer med nogle ting, som kan blive gjort bedre, er det sikkert, at den ansatte tager det til sig og vil gøre alt for, at det ikke sker igen.

At motivere de ansatte er ikke raketvidenskab, og alene med disse tre råd kan du komme utrolig langt – uden dyre konsulenter. Har du et tip, vores læsere skal kende til? Smid en kommentar og deltag aktivt i debatten.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Guides

Til Top