Connect with us

Aftenskolen

Har du brug for en lønsikring? Læs med og få afklaring!

Arbejdsmarked

Har du brug for en lønsikring? Læs med og få afklaring!

En af de mange tillægsforsikringer som a-kasserne forsøger at sælge til dig, er en lønsikring. Men hvad er en lønsikring, og har du overhoved brug for den? Det gør vi dig klogere på i denne artikel!

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Hvad er en lønsikring?

En lønsikring er en forsikring, som supplerer dine dagpenge, så du (næsten) får det samme udbetalt, hvis du bliver ledig, som den gang du havde et arbejde. Derfor kalder man også typisk lønsikring for ”supplerende lønsikring”, da den netop kun supplerer dine dagpenge.

Får du f.eks. ca. 18.000 før skat i dagpenge, og havde en løn på 30.000 før, så vil lønsikringen gå ind op supplere med måske 10.000, alt efter hvor stor en procentdel af din løn de supplerer op til. Du kan altså, selvom du mister dit job, stadig få 28.000 i ”løn”, når du er på dagpenge.

Denne form for forsikring tiltrækker mange, da det giver en god sikkerhed i hverdagen. Man behøver ikke tænke så meget over risikoen ved at miste sit arbejde, da man vil være dækket af sin forsikring, hvis uheldet skulle være ude.

Men er det overhoved nødvendigt med en lønsikring? Lad os kigge på det i næste afsnit.

Har jeg brug for en lønsikring?

Om du har brug for en lønsikring afhænger af flere ting:

Dine leveomkostninger

Om du har brug for en lønsikring afhænger af, hvor ”hårdt” du sidder i det. Har du stor villa, dyr bil, hund, kat og 3 børn, så har du langt flere faste udgifter, end hvis du boede alene i en lille lejlighed. En person med mange faste udgifter kan godt have glæde af en lønsikring, da han/hun sandsynligvis ikke vil kunne betale dem på en dagpengesats.

En person som kun har faste udgifter til nogle få ting, og som nemt kan skære til, hvis han/hun mister sit arbejde, har derimod ikke nødvendigvis brug for en lønsikring.

Din nuværende løn

En lønsikring dækker kun en vis procentdel af din løn. Det betyder, at hvis du tjener under 25.000, så kan det ikke betale sig, da det lønskringen vil supplere med, udover dine dagpenge, er minimalt. I hvert fald ikke nok til at det giver mening, at betale til en lønsikring hver måned.

Arbejdsmarkedet for din faggruppe

Hvis du er i en situation, hvor du nemt kan få arbejde anden steds, så er det ikke sikkert, at det giver mening for dig med en lønsikring. Hvis du derimod ved, at skulle du gå en og blive ledig, så vil det blive svært at finde et nyt arbejde, så kan en lønsikring være en god sikkerhed for dig og din familie.

Tag derfor et kig på jobmarkedet indenfor dit fag inden du tegner en lønsikring – måske der er masser jobs der ude…

Forskel på priser

Lønskringer koster ikke det samme hos alle a-kasse, og ønsker du en lønsikring sammen med din a-kasse, kan du med fordel vælge den a-kasse, der har den billigste pakke samlet set. Hos Find-a-kasse-priser.dk har de lavet en rigtig smart sammenligningstjeneste, hvor du kan vælge din løn og se priser på lønsikringer fra en lang række danske a-kasser. Sammenligningstjenesten giver dig den samlede pris for lønsikring, a-kasse og evt. fagforening (hvis sådan en er påkrævet for at være medlem). Du kan bruge tjenesten her: Find lønsikring.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Arbejdsmarked

Til Top