Connect with us

Aftenskolen

Arbejdsløs? Tre tips til at komme tilbage på arbejdsmarkedet

Arbejdsløs

Arbejdsløs? Tre tips til at komme tilbage på arbejdsmarkedet

Er du arbejdsløs? Det kan ofte føles som en udfordring at vende tilbage til arbejdsmarkedet – specielt hvis du igennem en længere periode har været ramt af ledighed. Men frygt ej, for der er meget, som du selv kan gøre for at forberede dig på at vende tilbage til arbejdsmarkedet på den bedst mulige måde. I denne artikel får du tre gode råd til, hvordan du hurtigst muligt kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Evaluér dine præferencer

Det kan være svært at vende tilbage til arbejdsmarkedet, men også at finde et job, som vil interessere én efter længere tids arbejdsløshed. Derfor er det første råd, at du skal se indad, inden du kaster dig ud i jobsøgningen. Det er nemlig vigtigt, at du har klarlagt dine karrieremål, inden du går i gang med jobsøgningen. På denne måde får du noget konkret at arbejde frem imod, hvilket vil spare dig for energi og frustrationer, men også for tid. At du har gjort dig nogle tanker om dine karrieremål, vil ligeledes kunne ses i en jobsamtalesituation. Din kommende arbejdsgiver vil her tydeligt kunne mærke, hvorvidt du er engageret i jobbet eller ej.

Måske bidrager refleksionsprocessen til, at du opdager nye ting om dig selv og dine præferencer? Måske er du ikke længere interesseret i samme type arbejde som tidligere, og har i stedet mod på at prøve noget helt nyt?

Opdatér dit CV

Bare fordi du har været væk fra det traditionelle arbejdsmarked i et stykke tid, betyder det ikke, at du ikke har tilegnet dig evner, som du kan lægge vægt på i en jobansøgning. Derfor er det en god idé, at du tager et kig på dit CV og eventuelt opdaterer det. Skyldtes din arbejdsløshed for eksempel et længere sygdomsforløb? Hvis du føler, at denne sygdom har bidraget til personlige færdigheder, kan det være en god idé at have dette med på CV’et. Det er nemlig sejt at have overvundet sig selv – også set med en arbejdsgivers øjne.

Hvis du ikke i forvejen har et CV, er det vigtigt at få lavet et, inden den videre ansøgningsproces. Tænk over dine personlige og erhvervsmæssige kompetencer, og skriv dem ned. Stil dig selv følgende spørgsmål: Hvilke erfaringer har du erhvervsmæssigt? Hvad er du god til? Hvilke evner kan du tilbyde en arbejdsplads?

Brug tid på dit netværk

Hvis du har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid, kan du med fordel bruge dit eget netværk til at starte en jobsøgningsproces. Snak med dine tidligere kollegaer, som ved, hvem du er i arbejdssammenhæng, og få dem til at hjælpe dig. Du kan også med fordel skaffe en udtalelse fra en tidligere arbejdsgiver. Referencer og anbefalinger er vigtige elementer i din jobsøgning, især når du ikke har været i arbejde over en længere periode.

Kontakt derfor dit netværk, indhent udtalelser og spørg ind til branchens status. Måske har nogle fra dit netværk forslag til jobs, som du kan søge.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Arbejdsløs

Til Top