Connect with us

Aftenskolen

Naturvidenskabelige uddannelser er vejen til arbejdsmarkedet

Videnskab

Uddannelse

Naturvidenskabelige uddannelser er vejen til arbejdsmarkedet

Danmark er på mange måder et privilegeret land – vores velfærdsstat muliggør gratis uddannelse, hvilket i princippet betyder, at enhver ung selv kan bestemme, hvilken uddannelse han/hun vil tage. Der er med andre ord frit valg på alle hylder, og det er nærmest gået hen og blevet et luksusproblem.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Fordi flere og flere unge har i nemlig rigtig svært ved at bestemme sig for, hvad de gerne vil beskæftige sig med som voksen. For årtier tilbage var det nærmest givet på forhånd, at man skulle lave det samme som sin mor eller far, men i dag er det langt fra normen.

I folkeskolen findes der en diskurs om, at det bedste valg er at tage en gymnasiel uddannelse og derefter tage en lang, videregående uddannelse på universitetet. Der var nemlig engang, hvor en lang uddannelse var garant for et godt arbejde med en god løn, der kunne sikre én et godt liv. I dag er der dog opstået det ”problem”, at der uddannes så mange akademikere fra universiteterne, at de danske virksomheder og den danske stat ikke har nok arbejdspladser til dem.

Derfor er det i dag også vigtigt hvilken lang, videregående uddannelse man vælger, og ikke bare at man vælger én, hvis man har et ønske om at stille sig gode jobmuligheder i udsigt med sin uddannelse. Men hvilke lange uddannelser giver så de bedste jobmuligheder lige nu? Svaret er kort – det gør de naturvidenskabelige.

Teknologi og videnskab

Grunden til, at det er de naturvidenskabelige uddannelser, der giver de bedste jobmuligheder er flertydig. Først og fremmest bliver flere og flere jobs automatiserede – der er ikke længe samme behov for manuelt arbejde i form af eksempelvis fabriksarbejdere, chauffører osv. Derudover er der i dag skarp konkurrence fra østen, og ét af de punkter hvor vi danskere udemærker os er på innovation, teknologi og videnskab. Det vil sige, at der i fremtiden er masser af plads til folk med en naturvidenskabelig baggrund, som kan være med til at udvikle teknologi, medicin, software og konstruere fremtiden som ingeniører.

Hvad kræves?

At tage en naturvidenskabelig uddannelse kræver en god matematisk forståelse og udemærkede kompetencer inden for fag så som fysik og kemi. En tommelfingerregel for tiden siger, at uddannelser hvor avanceret matematik er involveret, er den direkte genvej til gode jobmuligheder. Det kunne være som IT-ingeniør, fysiker og lignende. De matematiske uddannelser er dog heller ikke et par år med dans på røde roser.

Niveauet er som regel rigtig højt, og det er det selvfølgelig fordi, man ønsker at uddanne de bedste, der har kompetencerne, evnerne og hjernen til at varetage de mest tekniske og komplicerede opgaver. Er du ikke bange tunge, matematiske beregninger, og lader du dig ikke skræmme af laboratorieudstyr, så kan det være, at en naturvidenskabelig uddannelse er noget for dig. Skal du til at i gang med en naturvidenskabelig uddannelse, kan du finde alle dine bøger, dit laboratorieudstyr, og hvad der ellers kræves for at komme i gang, kan du se mere her, hvor du finder det hele.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Uddannelse

Til Top