Connect with us

Aftenskolen

Derfor skal du tage dig en uddannelse

Education with alot of macs

Uddannelse

Derfor skal du tage dig en uddannelse

Rigtig mange unge mennesker mister efter de første ti års skoletid motivationen for at studere videre og tage sig en uddannelse. Den største grund til det er, at de oplever den såkaldte følelse af at være skoletræt. Denne følelse fører til, at mange finder et ufaglært fuldtidsjob yderst tiltrækkende, da det betyder, at de slipper for et liv på SU og kan begynde at tjene rigtige penge hurtigere, end hvis de skal bruge de næste to til ti år på at læse videre. Dette lyder umiddelbart heller ikke som en dårlig ide, så hvorfor er det helt præcist, at det kan betale sig at tage en uddannelse? Læs med her og få svaret.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

En stabil økonomi

Rigtig mange ufaglærte fuldtidsjob har en gennemsnitlig månedsløn, der ligger på omkring de 19.000 kr. Dette er en ganske fin sum penge for den unge person, der aldrig har haft med så store tal at gøre før, eller som er vant til at leve af meget små penge. Dog er det ingenting i forhold til, hvad man kan komme til at tjene med en uddannelse på hånden.

Som nævnt ønsker mange at skippe uddannelsen, fordi de ønsker at undgå et skrabet liv på SU. Det, man skal huske på, er dog, at livet på SU blot er en midlertidig tilstand. Efter endt uddannelse kommer mange til at tjene over de 30.000 kr. i måneden. Det vil sige, at den tid, der bliver brugt på at studere, hurtigt vil blive tjent ind igen. Efter blot få år vil det økonomiske afkast være noget større end hos ham eller hende, der har valgt at skippe uddannelsen, og som i stedet har taget et ufaglært fuldtidsjob.

Med en uddannelse opnår du altså den største økonomiske stabilitet, og det er den, som man skal stile efter.

Fremtidssikring er vigtig

Foruden at sikre en stabil økonomi sikrer en uddannelse også fremtiden. Hvis man er ufaglært og har et job, der ikke kræver en uddannelse, kan man komme til at stå i knibe den dag, hvor man eventuelt mister dette job. Det er nemlig ikke lige let at finde et nyt job, når man ikke har en uddannelse. Den ufaglærte vil næsten altid tabe til den person med en uddannelse, medmindre at den ufaglærte har en imponerende erfaring på et givent og gavnligt område.

Hvis man har en uddannelse, vil der stå en del flere muligheder åben for en. Her er der nemlig både mulighed for at finde job på det ufaglærte område og på det område, som man er specialiseret inden for igennem sin uddannelse. Med en uddannelse er der også større chance for, at en arbejdsplads vil beholde en, da de netop har ansat en inden for et bestemt område, der netop kræver de kompetencer, som man er uddannet inden for.

Uddannelse behøver ikke at være en sur tjans. Uddannelsesvalget er de seneste år eksploderet, og der er derfor noget for enhver. Man kan blandt andet vælge at tage på en adventure-efterskole.

En uddannelse er en investering i din fremtid, og din fremtid er bestemt ikke en dum investering.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Uddannelse

Til Top