Connect with us

Aftenskolen

5 uddannelser inden for den digitale verden

Education room

Uddannelse

5 uddannelser inden for den digitale verden

Ny teknologi og digitalisering af samfund og erhverv har inden for den sidste årrække været i hastig udvikling. Det samme har uddannelser og jobmuligheder i takt med arbejdsmarkedets efterspørgsel på folk med digitale kompetencer. Det kan være alt fra erfaring med sociale medier til softwareudvikling. Mulighederne er mange inden for den digitale verden. Fascinerer den digitale udvikling også dig? Så se disse fem forslag til uddannelser.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Multimediedesigner

Erhvervsakademi Aarhus (EAAA)

Multimediedesigner er en 2-årig videregående uddannelse, hvor du vil opnå færdigheder inden for udvikling og implementering af digitale brugeroplevelser. Uddannelsen er opbygget omkring viden om og kompetencer i User Interface Design, User Experience Design, programmering og forretningsforståelse. Efter uddannelsen kan du enten søge arbejde inden for medie- og IT-branchen, eller du kan vælge at overbygge din uddannelse med en professionsbachelor. Du kan f.eks. videreuddanne dig i digital konceptudvikling, hvor du efterfølgende kan få job som bl.a. webdesigner eller social media manager. Social media managers beskæftiger sig med kommunikation på sociale medier, herunder Facebook-annoncering. Målrettet Facebook-annoncering er i dag et meget anvendt værktøj, som du kan læse mere om her.

Informationsvidenskab

Aarhus Universitet (AU)

Informationsvidenskab er en bacheloruddannelse, hvor du kommer til at beskæftige dig med både teoretiske og praktiske aspekter ved informationsteknologi. Det er en omfattende uddannelse, hvor du lærer om alt fra programmering og designprocesser til menneskeligt samspil med teknologi. De fleste vælger at overbygge deres bachelor i Informationsvidenskab med en kandidat. Et forslag hertil kan være kandidatuddannelsen i Informationsvidenskab med linjen ’Digitalt liv’ på Aarhus Universitet. Karrieremulighederne er mange, men de fleste ender i arbejde inden for administration, design og systemudvikling, kommunikation og projektarbejde.

Digital design og interaktive teknologier

IT-Universitetet (ITU)

På denne bacheloruddannelse beskæftiger du dig med interaktionsdesign – dvs. design af digitale medier og teknologier. Derudover opnår du en forståelse af konsekvenserne af og mulighederne ved kommunikation gennem digitale medier. Med denne bacheloruddannelse kan du også vælge at tage en kandidat, f.eks. digital design og kommunikation. Her vil du bl.a. komme til at arbejde med udvikling af digitale produkter som interaktionsdesigner eller udvikling af informationssystemer som informationsarkitekt. Der er mange jobmuligheder inden for IT- og kommunikationsbranchen, og dit fremtidige job vil afhænge af, hvad du specialiserer dig i.

Kommunikationsuddannelsen

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)

Kommunikationsuddannelsen er en professionsuddannelse på DMJX i Aarhus og København, hvor du får kompetencer i kommunikation på en række forskellige platforme, såsom på digitale og sociale medier. Du lærer om kommunikation i forskellige slags organisationer og i forskellige typer af interessentgrupper. Dine karrieremuligheder vil hovedsageligt ligge inden for kommunikationsbranchen, både i den private og offentlige sektor. Du kan komme til at arbejde som kommunikationsmedarbejder, PR-medarbejder, kommunikationskonsulent m.m.

Kommunikation og IT

Københavns Universitet (KU)

Kommunikation og IT er en bacheloruddannelse med fokus på digitale medier. Den er desuden tværfaglig, da den omhandler både datalogi og medievidenskab. Uddannelsen omhandler brugen af IT i erhvervslivet og i dagligdagen og giver en grundlæggende forståelse af digitale mediers indflydelse på samarbejde, innovation og kommunikation. Desuden giver denne bacheloruddannelse adgang til flere spændende kandidatstudier, såsom Kommunikation og IT, Datalogi og IT and Cognition. Disse kandidatuddannelser giver jobmuligheder inden for bl.a. konsultation og rådgivning, digital forretningsudvikling og markedskommunikation, alt efter hvad du specialiserer dig i.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Uddannelse

Til Top