Connect with us

Aftenskolen

Kontorrengøring kan holde sygdom fra døren

Virksomhed

Kontorrengøring kan holde sygdom fra døren

Et godt arbejdsmiljø kræver rene og ryddelige omgivelser. Ugentlig eller daglig støvsugning, gulvvask og rengøring af toiletter er almindelig praksis på de fleste arbejdspladser – men hvad med kontorrengøring? Når kontorer skal gøres rene, involverer det ofte, at der bliver støvsuget, tømt skraldespand, og at skrivebordet lige får en tur med kluden. Men hvor ofte bliver tastatur, mus og computer gjort rent på din arbejdsplads? Hvis svaret er aldrig, bliver følgende muligvis skræmmende læsning for dig.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Tastaturet indeholder flere bakterier end toiletbrættet

En undersøgelse fra et kontor i London viste, at tastaturerne var mere beskidte end et toiletbræt. Fem gange mere beskidt for at være helt præcis. På et af tastaturerne fandt mikrobiologen et antal af bakterier, der var 150 gange højere end det anbefalede. Han anbefalede at fjerne tastaturet fra kontoret straks på grund af risiko for sygdom. Fire af de over 30 tastaturer i undersøgelsen udgjorde en konkret sundhedsrisiko. To af tastaturerne indeholdt så mange stafylokok-bakterier, at de udgjorde en alarmerende trussel i forhold til at blive smittet med sygdom.

Få has på bakterierne med professionel kontorrengøring

Hvis tastaturet er en af de ting, der aldrig bliver gjort rent på din arbejdsplads, kan det kun gå for langsomt med at få rettet op på den faretruende bakteriefest. Det kræver de helt rigtige rengøringsartikler, når computer, mus og tastatur skal gøres rent. Du skal både have fat i noget desinficerende og nogle rengøringsartikler, der kan komme helt ned i mellemrummene på tastaturet.
Hvis opgaven er for tidskrævende, kan I på din arbejdsplads benytte jer af kontorrengøring fra et professionelt rengøringsfirma.

Udover at spare tid kan I også være sikre på, at rengøringen bliver gjort ordentligt. Medarbejdede i en rengøringsfirma ved lige præcis, hvor madresterne i tastaturet gemmer sig, og hvordan de skal angribe bakterierne. Med kontorengøring kan I hurtigt bliver bakterierne kvit og undgå potentielle helbredsfarer. Tænk, hvis den omgang roskildesyge eller forkølelse, du havde sidst, kunne være undgået med god kontorhygiejne.

Husk den personlige hygiejne

Rengøring kan overvinde mange bakterier, men hvis der ikke bliver gjort rent dagligt, har bakterierne masser af tid til at formere sig. Det er især vores egen personlige hygiejne, der er årsagen til de mange bakterier på tastatur, mus og computer. Hver femte dansker vasker nemlig ikke hænder på arbejde. Det betyder, at der er rig mulighed for, at bakterier bliver overført til tastaturet og andre overflader på arbejdspladsen.

At undlade at gøre rent på kontoret kan altså nemt ende med at få sundhedsmæssige konsekvenser. Hvis ikke I allerede har håndsprit stående ved skrivebordene, kan det være en god idé at indføre. Sidder I flere sammen på et kontor, kan I gøre det til en sport at huske hinanden på at spritte de beskidte lapper. Det må jo være i alles interesse, at man nedsætter risikoen for at blive smittet med sygdomme på arbejdspladsen. Det er et sted, vi sætter vores ben hver dag, så arbejdspladsen udgør en stor risiko for, at vi slæber nogle af de mange bakterier med hjem.

Billede: https://pixabay.com/da/photos/sekret%C3%A6r-anvendes-briller-2199013/

 

 

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Virksomhed

Til Top