Connect with us

Aftenskolen

3 brancher, som nyder godt af mere nethandel

Nethandel

Brancher

3 brancher, som nyder godt af mere nethandel

Det er i dag et velkendt faktum, at nethandel er blevet en succes. De fysiske butikker er de seneste år blevet sat under pres, idet flere og flere forbrugere flytter deres handel fra de fysiske butikker over på online webshops. Diverse undersøgelser om danskernes forbrugsvaner peger alle i samme retning; nethandlen stiger år for år. En stor del af danskernes indkøb må derfor i høj grad siges at være blevet digitaliseret.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Mens mange af de fysiske butikker lider under presset fra de digitale webshops, er der dog andre brancher, der nyder godt af den stigende nethandel. Denne artikel dykker ned i 3 brancher, der i særdeleshed lever godt af den stigende interesse for nethandel.

Programmører i høj kurs

Der er vist ikke nogen tvivl om, at digitale medier er kommet for at blive. Internettet har og vil sandsynligvis have en afgørende rolle for hele det danske samfund de næste mange år. Dette har vist sig at være mere gavnligt for nogle brancher end for andre. Én branche, der særligt efterspørges på mange digitale områder, er programmører. Programmører er nemlig kommet i særdeles høj kurs efter den stigende interesse for nethandel blandt de danske forbrugere.

Det er i dag mere undtagelsen end regel, hvis en virksomhed ikke sælger sine produkter fra en webshop. Alle produktvirksomheder nyder nemlig godt af den stigende nethandel. Dette stiller dog samtidig krav til de forskellige virksomheder. Virksomhederne skal nemlig have både brugervenlige og let tilgængelige webshops. Og det er netop i den forbindelse, programmørerne er blevet eftertragtede. Programmering er nødvendigt, hvis der skal startes en webshop – og det er langt fra alle mennesker, der kan programmere en hel webshop. Branchen for programmører og andre IT specialister lever derfor rigtig godt af den stigende interesse for nethandel og digitaliseringen generelt, da det er dem, som får alle opgaverne inden for dette område.

Færre breve – flere pakker

Det er dog ikke kun programmørerne, der nyder godt af digitaliseringen og forbrugernes stigende interesse for nethandel – også fragtbranchen drager fordel af dette. Mange troede måske, at post- og fragtbranchen var ved at uddø da sms, mail og sociale medier, løbende udfasede danskernes brug af almindelige postbreve. Dette har dog vist sig langt fra at være tilfældet. Med den stigende interesse for nethandel skal produkterne fragtes fra webshoppens lager ud til kundernes adresser. Og det er i den forbindelse, post- og fragtbranchen har fået særligt travlt på det seneste. Hvor det før i tiden primært var breve og postkort, der blev fragtet rundt – er det i dag i høj grad pakker med et utal af forskellige produkter, som bliver fragtet rundt. Den stigende nethandel må derfor i den grad siges at være skyld i, at der stadigvæk er brug for at få noget fysisk fragtet fra et sted til et andet.

Nye tider for emballage

I takt med at nethandlen er stigende, og flere og flere webshops skal have fragtet deres produkter fra a til b, er der samtidig kommet et voksende behov for indpakning og emballage – se bare her. Både virksomhederne, kunderne og fragtmændene, er afhængige af, at produkterne er pakket godt ind.

Da der i dag findes utallige forskellige produkter på diverse webshops, er der ikke grænser for, hvilken type indpakning og emballage, der efterspørges. Dette stiller høje og specifikke krav til den helt rigtige indpakning. Det er derfor tydeligt, at emballagebranchen har fået vind i sejlene, da alle webshops er afhængige af, at deres produkter bliver fragtet trygt og sikkert ud til deres kunder. Man kan derfor roligt sige, at emballagebranchen også er en af de brancher, der nyder godt af forbrugernes stigende interesse for nethandel. 

Hos Kulturfabrikken kan du læse mere om hvordan vores samfund udvikler sig, og hvordan vores kultur påvirker hverdagen.

Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Brancher

Til Top