Connect with us

Aftenskolen

Teknologi og digitalisering overtager traditionelle erhverv

teknologi

Brancheindblik

Teknologi og digitalisering overtager traditionelle erhverv

I flere og flere brancher bliver der åbnet op for nye måder at drive og være virksomhed. Nogle jobs bliver overflødiggjorte, men samtidig bliver der også skabt flere jobs. Nye forretningsmodeller og anderledes måder at tænke forretning på bliver mere og mere anerkendt, og er den vej de fleste firmaer vælger at gå. Simpson Strong-Tie er en gammel virksomhed, der i årtier har fremstillet beslag, søm og skruer til erhverv. Virksomheden skal også løbende udvikle sig for at følge med tiden.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

App’en Uber er et eksempel på, hvordan digitalisering kan vende op og ned på en branche og skabe noget nyt i noget allerede eksisterende. Samtidig med at Uber har presset et allerede eksisterende taxa-marked, har det givet plads til at nye kunne komme til. Men taxa-markedet er ikke det eneste marked, der øjner de nye muligheder inden for den teknologiske udvikling.

Flere og flere banker er begyndt at se udad, når de skal finde deres fremtidige medarbejdere og idemagere. Tidligere på året afholdt banken Spar Nord for eksempel en konkurrence, hvor flere hold konkurrerede om at lave en ny ide, der kan ændre den måde, bankerne selv tænker på. Gennem et ”hackaton” fik de forskellige hold mulighed for at udføre deres ide og fremlægge en demo, der var med i konkurrencen om 100.000 kroner.

Men konkurrencer i banker er ikke det eneste, programmører bliver tilbudt at arbejde med. Mange andre virksomheder ønsker at ændre deres ”udseende” og deres måde at være virksomhed på. Men i sektorer, hvor alt har fungeret på samme måde, kan det være svært at tænke nyt og ud af boksen. Derfor søger mange virksomheder hjælp hos programmører.

Virksomheder søger hjælp hos uddannelserne

Flere og flere virksomheder udbyder konkurrencer på forskellige uddannelser, og får på den måde fundet de bedste inden for nytænkere inden for digitalisering og teknologi. En af de virksomheder, der har benyttet sig af denne mulighed, er virksomheden Minethemedia fra Kolding, der udvikler apps og websites. I samarbejde med Multimediedesigner-uddannelsen på IBA i Kolding har to studerende udviklet en app, der senere blev opkøbt af firmaet.

De studerendes ide var en app, der kan hjælpe dig med at finde hjælp, hvis din cykel går i stykker. Hvis kæden hopper af, eller du punkterer, og du ikke selv kan fikse det, kan du via appen finde en, der kan hjælpe dig. I stedet for at vælge at opstille en fysisk butik eller føre virksomhed på ”gammeldags”-maner giver app’en de samme muligheder som Uber. Den lukker folk ind, og giver andre, end de, der allerede er på markedet, mulighed for at byde ind.

Og selvom appen kan have den samme bagside som Uber – nemlig at de professionelle bliver presset ud af markedet, er dette undgået ved at cykelhandlere kan byde ind med salg af reservedele. De nye måder at tænke virksomhed på gælder altså for alle, og kan med tiden gavne mange flere, end de kan tage jobs fra.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Brancheindblik

Til Top