Connect with us

Aftenskolen

Dansk teknologi er eftertragtet i udlandet

Vindmolle

Brancheindblik

Dansk teknologi er eftertragtet i udlandet

Dansk teknologi er blevet mere og mere eftertragtet i udlandet, og dette er bestemt ikke uden grund. De danske brancher, som producerer teknologi, er nemlig topprofessionelle og er i fuld gang med at udvikle teknologi til et hav af forskellige erhvervsområder.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

En af de virksomheder, der har haft stor succes med fremstilling af plast ved hjælp af teknologi, er A/S Rolf Schmidt Industri Plast. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan dansk teknologi er blevet en eftertragtet vare i udlandet, og i hvilke brancher den danske teknologi findes.

Bandebrydende teknologi i vindmølleindustrien

Du har nok hørt det før: Vindmølleindustrien er præget af danske flag, og vi danskere er blandt de absolut førende, når det kommer til teknologi til vindmølleindustrien. Teknologien i vindmøller er altafgørende, og når først teknologien er på plads, kan vindmøllerne fungere, som vi kender dem fra de danske marker og farvande. Dermed er de en stor energikilde til de danske hjem. Dog har danskerne videreudviklet på netop denne teknologi og har blandt andet fremstillet en speciel sugebøtte-teknologi, som er med til at fastgøre fundamenterne til vindmøller. Metoden udspringer af forskning på Aalborg Universitet og har en lang række praktiske, økonomiske og miljømæssige fordele i forhold til de normale vindmøller. Denne nye teknologi har oplevet stor interesse i USA, hvilket netop viser, at vi danskere er blandt de førende på området for vindmølleteknologi. Amerikanerne vil nemlig bruge denne nye, danske teknologi i deres vindmølleprojekt, og dermed sættes dansk teknologi på verdenskortet.

Byggeindustrien: Dansk teknologi i verdens næsthøjeste bygning

Det er dog ikke kun i vindmølleindustrien, at den danske teknologi er at finde. Den danske teknologi-gigant Danfoss har nemlig været en del af byggeriet af det tårnhøje Shanghai Tower, som har 6.700 ventiler fordelt på hele 121 etager. Det er netop Danfoss’ ventiler, som skal være med til at optimere gennemstrømningen af vand i de store vandrør, som er bygget ind i skyskraberen. Dog er det ikke kun i byggeindustrien, at den danske teknologi bidrager til dette projekt. Byggeriet af Shanghai Tower er nemlig kendt for at være blandt de mest klimavenlige byggerier, hvilket er et stort forbillede for andre lignende byggerier. Her er det positivt, at det danske flag vises i sammenhæng med klimavenlige byggerier, da dette netop er et område, der kommer stort fokus på i fremtiden.

Rumindustrien: Dansk teknologi kan rense vand i rummet

Vindmølleindustrien og byggeindustrien er begge erhvervsområder, som du sandsynligvis kender eller har hørt om før. Det næste teknologiske område, som danskerne er at finde på, er rumindustrien. Dette er en industri, som du måske ikke kender helt så godt. De sidste par år har en dansk virksomhed været i fuld gang med at udvikle teknologi, som skal gøre det muligt at rense urin og dermed sørge for, at astronauter har rigeligt med vand, når de er på rumfart. Idéen bliver kaldt for Aquaporin, og grundideen bag Aquaporin er at rense vand på samme måde, som alle levende celler i naturen gør det. Teknologien skal eksistere i både europæiske og amerikanske rumfartøjer.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Brancheindblik

Til Top