Connect with us

Aftenskolen

Det kigger arbejdsgiverne efter, når de ansætter nyuddannede

Studeijob

Brancheindblik

Det kigger arbejdsgiverne efter, når de ansætter nyuddannede

Du har været til den sidste eksamen, og din tid som studerende er derfor slut. Tiden er kommet til, at du skal ud på arbejdsmarkedet og sælge dig selv. Men hvordan gør du bedst det blandt en masse andre færdiguddannede? Læs med her, og få gode råd til, hvad der skal til for at gøre dig attraktiv for arbejdsgiverne.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Studierelevant job

Det er ofte en rigtig god ide at have haft et relevant studiejob, da det giver dig et indblik i, hvordan branchen ser ud i den virkelige verden. Nogle er heldige at finde et meget lærerigt studiejob, som forbedrer deres kompetencer, mens andre laver noget mere lavpraktisk. Men selvom din opgave har været at printe fakturaer og servere kaffe, er det også en rigtig god ting at have på CV’et. Du har nemlig derved stadig fået et indblik i, hvordan den branche, du skal ud i, fungerer, hvilket er en fordel for dig såvel som din kommende arbejdsgiver.

Hellere få, længerevarende studiejobs

Det ser bedre ud på CV’et, at du har haft få studiejobs i længere perioder end mange kortvarige studiejobs. Hvis du har haft mange kortvarige studiejobs, signalerer det, at enten du eller arbejdsgiveren har opsagt samarbejdet efter kort tid. Derudover er det også tvivlsomt, hvor meget du har lært, hvis du aldrig rigtig har nået at blive sat ind i arbejdsopgaverne. Hvis du derimod har haft få længerevarende studiejobs, har du sandsynligvis fået gode kompetencer inden for få områder. Og det er altid attraktivt for arbejdsgiverne at vide, at du er god til bestemte ting.

Den røde tråd

Jo mere sammenhængende dit CV er, jo stærkere kommer det til at fremstå. Hvis der er en rød tråd mellem de ting, du har foretaget dig, kan arbejdsgiveren se, at det virkelig er dette felt, du brænder for. Det viser både, at du har lysten til at arbejde i branchen, og at du sandsynligvis allerede har nogle gode kompetencer.

Vær ærlig, og vis din personlighed

Når arbejdsgiverne er på jagt efter nye medarbejdere, er de på jagt efter nogle, der passer ind på arbejdspladsen. Hvis de skal have en mulighed for dette, er det vigtigt, at du er ærlig og viser dem, hvem du er som person. Du skal ikke fortælle ligegyldige ting, såsom at du godt kan lide at være sammen med dine venner i fritiden, for det siger ikke noget om, hvem du er. Fortæl i stedet, hvis du har dyrket sport på højt plan, da det viser at du er målrettet og ambitiøs. Eller fortæl, hvis du har arbejdet frivilligt, da det viser, at du altid er villig til at give en hjælpende hånd. Det er rigtig godt at kunne bevise dine gode egenskaber, frem for at det blot er løse påstande. Bliver du til jobsamtalen spurgt om, hvad dine svagheder er, er det en god ide at besvare spørgsmålet, selvom det kan virke grænseoverskridende. Men hvis du indrømmer dine svagheder, ved arbejdsgiveren, at du er ærlig. Det giver ham mulighed for at se ’hele pakken’, så han kan vurdere, om du passer ind på arbejdspladsen eller ej. Tænk gerne over dette spørgsmål hjemmefra, så du ved, hvad du skal svare, uden at svagheden bliver for stor.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Brancheindblik

Til Top