Connect with us

Aftenskolen

Få et afbræk – husk at hold fri

Brancheindblik

Få et afbræk – husk at hold fri

Hvad er definition på ferie? Kilde fra Wikipedia: “Ferie er en periode uden arbejde eller skolegang, hvor man kan rekreere sig eller blot slappe af. Normalt er en “ferie” flere fridage, og en weekend er normalt ikke en ferie. Bliver weekenden kombineret med søgnehelligdage er det juleferie, påskeferie, pinseferie, storebededagsferie og Kristi Himmelfartsferie.”

Hvad er difinition af en Ødegård? Kilde Wikipedia: “En ødegård er en gård som ikke længere er i drift.”

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Hvad bliver kombinationen af Ødegård og Ferie?

Ferie på den Svenske Ødegård | Ferie hytte tæt på sø

I dag er der flere og flere ødegården da landbruget generelt set centraliseres. Dette har påvirker den generelle landbrugsdrift og den vej igennem skabt flere ødegårde.

Dette fænomen er ikke kun kendt i Danmark, men i alle industrielle lande. Dette er igen også gældende for Sverige. Sverige har mange ødegårde, og en af disse ødegårde er ødegården ved Boafall.

Denne ødegård er faktisk ikke en rigtig ødegård, da den aldrig har været brugt til landbrug, men derimod har fungeret som en militærbase tilbage fra efter anden verdenskrig.

Ødegården er som så mange andre ødegårde omdannet til bolig. Den er løbende restaureret og står nu flot og velholdt.

Helt i det sydlige Sverige er der siden 1960’erne blevet etableret fritidshuse eller almindelig bolig på ødegården, og især danskere ynder at opkøbe disse og gøre dem til sommerhuse. Dette er præcis tilfælde for den Svenske Ødegård ved Boafall. Mange betegner boligen som ødegård, men som beskrevet ovenfor er det ikke helt korrekt. Mest af at er ødegården en Svensk Feriehytte tæt på sø.

Den svenske feriehytte ligger langt væk fra bylivets lys og larm, den ligger faktisk helt ude i skoven – bogstaveligt fortalt. Der er 500 meter til den nærmeste nabo og asfalterede vej.

Feriehytten ligger som sagt i en bøgeskov, med fantastisk natur. Der er sø, med en dertilhørende stil forbundet til huset, samt en badebro. Omgivelserne er helt unikke og du vil virkeligt mærke stilheden omkring dig.

Det er rig mulighed for at fiske, jage, samle bær og svampe i skoven.

Med den svenske ødegård har du plads til det hele – der er hele 24 sovepladser, så du har rig mulighed for at inviterer hele den pukkelryggede familie med, venner og veninder osv.

Hvis I ønsker et afbræk fra de fantastiske naturoplevelser, har du mulighed for at køre ind til civilisationen. Du ligger ikke langt fra den svenske feriehytte mulighed for indkøb, der er 7 golfbaner i nærområdet, kanoudlejning, om vinteren er der skisportsmuligheder osv. osv. Der er virkelig mulighed for at I kan kombinere de naturlige perler krydret med god mad og kulturelle oplevelser.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Brancheindblik

Til Top