Connect with us

Aftenskolen

Mangel på ingeniører – både nu og i fremtiden

Ingenior

Brancher

Mangel på ingeniører – både nu og i fremtiden

De danske ingeniørhøjskoler bugner bestemt ikke af studerende, og selvom staten i flere år har forsøgt at skabe opmærksomhed om ingeniøruddannelserne, er der stadig mangel på danske ingeniører nu og i fremtiden. De danske erhverv skriger nemlig på dygtige ingeniører, men nye statistikker viser, at fremtiden ser sort ud på området. I denne artikel får du et indblik i disse statistikker, og hvor skidt udviklingen står til. Derudover kan du læse mere om, hvordan manglen på ingeniører kommer til at påvirke det danske erhvervsliv og dansk økonomi.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Send straks flere ingeniører

Arbejdsmarkedet for ingeniører er overophedet, og alle landets beskæftigelsesregioner melder om flaskehalse på arbejdsmarkedet for ingeniører. Det er specielt de danske IT-virksomheder samt virksomheder indenfor byggebranchen, som akut mangler dygtige ingeniører, der kan hjælpe dem fra A til B. Manglen på ingeniører er en skidt udvikling for dansk erhvervsliv, og i værste fald kan dette spænde ben for det økonomiske opsving, som vi har oplevet i de seneste få år. Men hvor skidt står det egentlig til på dette område, og hvor mange ingeniører mangler vi egentlig for at problemet løses?

Dansk erhvervsliv vil mangle 13.500 ingeniører i 2025

Du har måske hørt om, at der er mangel på ingeniører i det danske erhvervsliv, men har du nogen anelse om, hvor skidt det egentlig står til? Undersøgelser foretaget af Ritzau og Teknologialliancen Engineer the Future viser, at mens vi i 2015 manglende 3.463 ingeniører, vil dette tal stige til hele 13.500 i 2025. Dette er en massiv stigning, som vil have en negativ indflydelse på det danske erhvervsliv, som i forvejen er mærket af den store mangel på ingeniører. Den negative udvikling har nemlig betydet, at de danske virksomheder allerede på nuværende tidspunkt har været nødt til at rekruttere ingeniører fra udlandet, og samtidig lægge ingeniørarbejdet hos udenlandske underentreprenører. Selvom udviklingen er negativ, kan det dog også ses som en spændende tendens, at danskerne får fornøjelsen af at rekruttere talentfulde og dygtige ingeniører fra blandt andet Spanien og Irland. Disse kan nemlig både bidrage med viden og kultur til danskerne og dermed lære fra sig af deres kompetencer.

Er ingeniørverdenen noget for dig?

Den danske teknologialliance Engineer the Future har lavet et opråb til danskerne og opfordrer her flere danskere til at uddanne sig til ingeniører inden for de forskellige erhvervsområder. Hvis du interesserer dig for tal, statistikker og elsker at modtage nye udfordringer, er ingeniøruddannelsen måske noget for dig. Foruden en spændende uddannelse kan du nemlig se frem til en lønfest uden lige, hvor statistikker viser, at en it-, bygge-, anlægs-, elektro- og maskiningeniør lige nu får mellem 35.000 og 70.000 om måneden. Samtidig er lønnen støt stigende, og undersøgelser foretaget af ingeniør-foreningen IDA viser, at lønningerne hvert år stiger i takt med den stigende efterspørgsel på dygtige ingeniører.

Er du allerede ingeniør, eller har du besluttet dig for at starte på ingeniøruddannelsen, kan du hos Summit.dk finde et stort udvalg af udstyr til ingeniører, herunder differenstryk.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Brancher

Til Top