Connect with us

Aftenskolen

Dansk eksport stormer frem

Dansk eksport

Nyheder

Dansk eksport stormer frem

Selvom det danske bruttonationalprodukt og den danske vækst ikke har været stigende i de seneste par år, står det anderledes til med den danske eksport. Den samlede eksport til udlandet er nemlig stor, og dette giver Danmark et overskud på varehandlen.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Det er derfor bestemt ikke uden grund, at danskerne for alvor er kommet på verdenskortet, og at de danske produkter er at finde i mange udenlandske hjem. Danskerne er nemlig specialister inden for mange erhvervsområder, hvor vi både dominerer inden for tekniske løsninger, fødevarer, økologi og ikke mindst medicin og kemiske produkter. I denne artikel kan du læse endnu mere om de succesfulde, danske eksportområder, så du kan blive meget klogere på den økonomiske vækst, som danskerne forhåbentligt får at se inden for de næste par år.

Tekniske løsninger

Blandt de succesfulde, danske erhvervsområder findes de tekniske erhverv. Her findes blandt andet succesfulde virksomheder som Copenhagenpump.com og Grundfos. Copenhagen Pump er kendte for sin teknologiske udvikling af fadpumper og beholderpumper. Disse pumper består af en motor og et pumperør og er specielt designet til at flytte små til store væsker fra beholdere, containere og palletanke. Tekniske løsninger som pumper er altså med til at booste den danske eksport, og hvem ved, måske kommer vi til at se langt flere danske eksportvirksomheder, som producerer de højt efterspurgte pumper i fremtiden?

Økologiske fødevarer

Eksporten af danske, økologiske fødevarer er i de seneste år eksploderet, og i 2016 satte den danske øko-eksport rekord for 10. gang. Det er specielt nabolandene som Tyskland og Sverige, som den danske eksport går til, men den danske økologi er også nået til fjerne lande som Kina og Dubai. Den danske succes på netop dette område skyldes blandt andet, at efterspørgslen på økologi stiger globalt, og at flere og flere lande har sat økologi i fokus, i kampen mod at bekæmpe miljøskader samt for at sætte fokus på en sund og rask befolkning. Denne udvikling har fået flere og flere udenlandske grossister og dagligvarekæder til at vende blikket mod Danmark, da vi her har en mangeårig erfaring med økologisk produktion. Faktisk viser statistikker, at vi er det land i verden, der har den højeste økologiandel i vores fødevaresalg – en statistik, som vi kan være stolte af, og som vil skabe vækst i fremtiden.

Medicin og kemiske produkter

Efterspørgslen efter medicin stiger drastisk, og dette skyldes blandt andet amerikanernes stigende behov for blandt andet vacciner, som kan spare dem for et hav af unødvendige sygdomme. Dette nyder de danske medicinvirksomheder godt af, og lige nu er medicinbranchen kendt for at holde hånden over dansk eksport. Et andet faktum er ligeledes, at stigningen i behovet efter medicin hænger sammen med, at fedme bliver et problem på verdensplan. Fedme og usunde livsstile resulterer nemlig i, at flere og flere mennesker rammes af sygdomme som diabetes, der kræver medicinsk behandling hver eneste dag. Denne behandling kan de danske virksomheder sørge for, hvilket er med til at skabe en stigning i den danske eksport.

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Nyheder

Til Top