Connect with us

Aftenskolen

Uncategorized

3 termer, du bør kende, når du køber dit nye internet

I dag har teknologien fået sit helt eget sprog, når det kommer til fagtermer og forskellige definitioner. Derfor kan det være svært at vide sig helt klog på de forskellige termer, der bliver brugt i forbindelse med internet. Er du på udkig efter nyt internet, så har vi her nogle gode råd til dig, så du nemmere kan finde ud af, hvad du skal gå efter.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]

Vi giver dig tre fagtermer, som er gode for dig at kende, inden du går på jagt efter dit nye internet. På den måde sikrer du dig, at du vælger rigtigt fra start. Samtidig kan du finde det billigste internet lige her, så du allerede nu kan gå i gang med at kigge.

Bredbånd

Først og fremmest skal vi omkring bredbånd, som i dag bliver brugt af langt de fleste, men som kan skabe noget forvirring. Bredbånd bruges i dag om traditionelle forbindelser, og bruger du mobilt bredbånd, så omhandler det altså mobile forbindelser. Bredbånd er en anden betegnelse for internettet, og det dækker over en samlet betegnelse for de teknologier, der giver internettet til os.

Bredbånd indebærer også internet med en vis hastighed, og reelt set er alt internet i Danmark også bredbånd. Fastnetbredbånd bruges, når man snakker om de traditionelle forbindelser, som er forbindelser fra for eksempel kabler, telefonstik og en router.

Mbit

I dag er internettets hastighed baseret på dets megabit, der forkortes som Mbit. Derfor vil du opleve, at du altid vil løbe ind i denne forkortelse, som er vigtig for dit valg i sidste ende. På alle computere og mobile enheder downloades forskelligt data med en overførselshastighed. Denne hastighed er det, der udgør Mbit, og det er derfor en indikator for, hvor hurtig din forbindelse er til at downloade og hente data.

100 Mbit kan overføre 100 millioner binære cifre i minuttet, som kan være en målestok for dig, der kender til det binære system. Men for at gøre det lidt nemmere for dig, så kan vi fortælle, at en forbindelse på mellem 50-99 Mbit/sekund er nok til, at flere kan være på nettet for at spille computerspil eller se film i HD. Er I flere medlemmer, der gerne vil streame fra computeren, så bør du altid gå efter en hastighed på mindst 100 Mbit i sekundet.

Fibernet

Fibernet er det nyeste skud på stammen og består af lyslederkabler, der kan transportere data under jorden og hjem til dig. I dag er det en fordel at vælge fibernet frem for almindeligt bredbånd, da disse lyslederkabler kan transportere langt mere data, end det er tilfældet med de traditionelle forbindelser. Samtidig kan disse sende nogle større datapakker til dig, og det giver dig en langt hurtigere forbindelse. Du kan altid tjekke på en udbyders hjemmeside, om de kan tilbyde fibernet hos dig. Det er nemlig ikke alle steder, at det er muligt med fibernet, da teknologien er forholdsvis ny og dyr at implementere.

Billede: https://www.pexels.com/photo/man-in-brown-long-sleeved-button-up-shirt-standing-while-using-gray-laptop-computer-on-brown-wooden-table-beside-woman-in-gray-long-sleeved-shirt-sitting-1120344/

Fortsæt
Se også...
Klik for at kommentere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mere i Uncategorized

Til Top