Connect with us

student in school

student

Derfor bør du være medlem af en a-kasse som studerende

Der er rigtig mange studerende, der er af den overbevisning, at de ikke behøver at være medlem af en a-kasse, da det ikke vil kunne svare sig. Men dette er langtfra tilfældet, da der er masser af fordele ved et medlemskab af en a-kasse, også selvom man kun er studerende. Som studerende er der bl.a. rigtig mange a-kasser, der tilbyder dig et gratis medlemskab i de år, hvor du studerer, og der er derfor ikke nogen grund til, at man ikke skulle gøre det.

Få adgang til spændende kurser og informationsaftener

Der er mange fordele ved at have et medlemskab i en a-kasse som studerende, og én af dem er bl.a., at man kan få adgang til spændende kurser, informationsaftener og andre arrangementer, som kan være med til at give dig nogle gode værktøjer samt være med til at skabe dig et godt netværk. På den måde kan du aktivt være med til at højne dine chancer for at få dig et godt job, når du er færdig med at studere. En anden klar fordel ved et medlemskab af en a-kasse som studerende er, at du, fra den dag du står uden job efter din uddannelse, vil være berettiget til at modtage dagpenge – det kræver dog, at du har været medlem af den pågældende a-kasse i minimum et år, inden du er færdig.

Bliv en del af et stort og udbytterigt netværk

Som medlem af en a-kasse bliver man desuden en del af et stort netværk af mennesker, der har den nødvendige viden ift. det arbejdsmarked, du skal ud på efter endt uddannelse. Du omgiver dig således med mennesker, som ved, hvilke krav der bliver stillet til dig, og de kan således være med til at give dig den nødvendige hjælp. På den måde vil du hurtigere kunne finde netop din egen vej på markedet og dermed også hurtigere komme i gang med at skabe dit eget liv.

Vær med til at højne dine chancer for at få et job

For at kunne få glæde af disse mange fordelagtige tilbud gælder det som sagt, at du skal have været medlem af den pågældende a-kasse som minimum ét år, og det gælder således blot om at melde sig ind hurtigst muligt. Du kan her få et overblik over de billigste a-kasser. Meld dig ind allerede i dag, og drag fordel af de mange gode tilbud. Du kan bl.a. også tage forskellige kurser og få gode redskaber til, hvordan du kan skrive den ideelle jobansøgning og dermed højne dine chancer for at få et job.

Det gør sig som sagt gældende, at det er ganske gratis at være medlem af en a-kasse, når du er under uddannelse, og det er således ikke prisen, der hindrer dig i at melde dig ind. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, om du ønsker medlemskab af en a-kasse, der er specifikt knyttet til dit kommende erhverv, eller om du ønsker medlemskab af en tværfaglig a-kasse. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og det vigtigste er således, at du bare får meldt dig ind.

Fortsæt
Se også...